"Nem gondoljuk, hogy a migráció jó" címmel interjút közölt szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a német Rheinische Post.

A miniszter a migrációs válsággal kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország kvóták helyett három összetartozó intézkedést javasolt. Először is a határok szigorú ellenőrzését, mert elfogadhatatlan, hogy "százezrek illegálisan átlépjék határainkat". Másodszor támogatni kell a válságövezetekkel határos országokat, Törökországot, Libanont, a kurd területeket és Jordániát; "ebben van a mi felelősségünk", a menekülteket "nem kell beengednünk országunkba", de segíteni kell a legtöbb terhet viselő országokat – mondta Szijjártó Péter.

Arra a kérdésre, miért nem lehetséges néhány menekült befogadása humanitárius okokból, azt mondta:

ha a menekültek Európába jönnek, akkor "soha nem térnek vissza hazájukba", viszont ha a hazájuk közelében élhetnek, akkor visszatérnek.

Arra a felvetésre, hogy esély mutatkozik a munkaerő-piaci és demográfiai gondok egy részének megoldására egyértelmű bevándorlási szabályok révén, Szijjártó Péter kiemelte: "nem gondoljuk, hogy ezeket a problémákat megoldjuk nagyobb bevándorlással", Magyarország az alacsony születési ráta problémáját egy jobb családpolitikával oldja meg.

Dél-, Közép-, és Kelet-Európában feszült a munkaerő-piaci helyzet, helyenként 30 százalék feletti a munkanélküliség, újabb problémák okozása helyett ezzel kell foglalkozni – tette hozzá.

Amikor európai országok azt mondják, hogy a migráció jó dolog, "mi azt mondjuk, hogy sorry, mi nem hiszünk ebben" – mondta Szijjártó Péter

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Csóró menekült nem kell, a pénzes körözött meg ott van szemelőtt az Orbán-fészek mellett!
Apám, ezektől körbetrotilozhatnák a Gellért-hegyet is, ha Rogán-kötvényes a terrorista!
Hol vannak ilyenkor a milliárdokba kerülő szuperhatóságok, jaaaa...nem az ellenzéket kellene lehallgatni, hanem a nemzet biztonságára veszélyes Rogánt és bűntársait, no meg Orbánt, aki pszichésen súlyosan terhelt, ezért különösen veszélyes! Európa számára is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Csóró menekült nem kell, a pénzes körözött meg ott van szemelőtt az Orbán-fészek mellett!
Apám, ezektől körbetrotilozhatnák a Gellért-hegyet is, ha Rogán-kötvényes a terrorista!
Hol vannak ilyenkor a milliárdokba kerülő szuperhatóságok, jaaaa...nem az ellenzéket kellene lehallgatni, hanem a nemzet biztonságára veszélyes Rogánt és bűntársait, no meg Orbánt, aki pszichésen súlyosan terhelt, ezért különösen veszélyes! Európa számára is!
human
Tisztázzuk már először, hogy mit jelent a migráns és mit jelent a menekült. Ezt a kettőt előszeretettel kavarja a fidesz.
wpym
A migracio arrol szol, hogy a tag elbotorkal A-bol B-be, ott munkat vallal, adot fizet, beilleszkedik az adott tarsadalomba elfogadva a tobbsegi normakat. Ilyenek pl. a magyarok Angliaban, akik unios polgarkent vannak jelen.

A menekult a sajat, illetve csaladja testi epseget vagy eletet feltve szo szerint menekul a sajat hazajabol. A menekult statusz addig illeti meg, amig a szomszedos, biztonsagos allam teruleten tartozkodik. E statuszt abban a pillanatban vesziti el, amikor az adott, biztonsagos orszag teruletet elhagyta, akar egy ezredmillimeterrel is. Onnantol mar csak nemkivanatos illegalis bevandorlo. Sajnos ez ezeket a figurakat nem zavarja, gond nelkul visszaelnek az unios menekult joggal.
joopapa
Te szájtátó peti, ha azok a szír menekültek fizetnének 300 ezer eurót akkor jöhetnének!Nos igen egy jobb család politika, de nincs! Miért nincs peti gyerek, mire vártok!?
Villon
@wpym: Tehát. : Ha egy magyar munkás az unió területén bármelyik nemzetállamban a jobb megélhetés, vagy csupán egyszerűen a megélhetése miatt egy másik nemzet területén találja meg a lehetőségét, akkor természetes, hogy hivatkozunk Brüsszelre. Amennyiben a kohéziós forrásokért tartjuk a markunk, akkor természetes, hogy az pedig jár nekünk, természetes, hogy más nemzetek adófizetői járuljanak hozzá felemelkedésünkhöz, mert ugyebár az jár nekünk. Amennyiben viszont humanitárus megfontolásból is legalább jelzésértékű gesztust vár tőlünk a támogatónk, akkor jól megmondjuk a magunkét, Akkor már mi akarunk dönteni saját sorsunkról, persze markunkat továbbra is pénzért nyújtjuk.
Kedves wpym ! Ilyen hozzáállással, egy városszéli banda is kiközösítene, de előtte levernél rajtad azt, hogy eddig élvezted a közösség erejét, valamint a rivális bandába sem vennének be, mert árulóra nekik sincs szükségük.
nusika
index.hu/gazdasag/allas/2016/10/18/samsung_vendegmunkas_bevandorlas/

...egyik vendégmunkásnak azért kell magyar állampolgárság, hogy Hollandiában dolgozzon!
teuton
@wpym: Nagy hülyesegeket irsz, latszik, hogy teged sem erdekelnek tenyek es adatok... Miota nem hagyhatja el egy menekült a befogado orszagot? Hol van egy ezt tilto törveny? Mert a Genfi Egyezmenyben es az EU alapszerzödesben ilyen nincs! Söt! Bünözöt sem szabad kiutasitani, ha a hazajaban halalbüntetes vagy kinzas varja... Nem jo, de a törveny az törveny es mindenkire vonatkozik! Na persze egy illiberalis orszagban a törvenyeket kenye-kedve szerint valtoztatgathatja egy diktator, akar visszamenöleg is...
kkalman
Csak kérdezném ettől a droidtól, hogy a letelepedési kötvénnyel érkezőket sem fogadjuk? Vagy ők mégis csak jöhetnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.