teuton

Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Aha... te mindekit kioktathatsz itt a nevtelenseg homalyaban, dicserheted es mentegetheted Orbancod, fenyesre nyalog szavaidban a fidesz segget, dicsekedhetsz havi 5000 euro jövedelemmel, de masnak semmit sem szabad, meg kerdezni sem? Ugye ezt hivjak illib demokracianak? Mindent szabad NEKED, masnak semmit! Tudod, en nem keresek havi 5ezer eurot, de annyit igen, hogy nem kell a lelkiismeretem eladasabol, trollkodasbol eljek, mint te! Ugyanis vettem magamnak a faradtsagot es utananeztem a kommentjeidnek! Egyedül itt, naponta neha több mint 20x osztod az eszt, több oraban, hajnali 2 es ejfel között. Biztosan azert keresel olyan sokat, mert több müszakban trollkodsz. Vagy a csaladod is besegit es ezt "dolgozzak" az alkalmazottaid is? Miert nem mersz fent, valos nevvel es fenykeppel trollkodni? En mar 2 eve ott vagyok, itt lent csak a nevteleneknek irok...
Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Na akkor ebbe mar en is beleszolok, mert akkora baromsagokat irsz, hogy önmagat cafolod!
1. Tehat ki a hataron tuli magyar szerinted? Aki kenytelen volt külföldre menni a jobb megelhetesert, a gyerekei jövöjeert, az nem szolhat semmit? De aki nyelvtudas es MO-i lakhely nelkül, a szavazataert ajandekba kapta a magyar allampolgarsagot, esetleg eleteben nem jart meg MO-on, az magyar?
2. A külföldre kenyszerült magyar mit kap a kormanytol? Mert az ajandek-allampolgarok milliardokat kapnak! Ja, aki elment, az nem fontos a kormanynak, hiszen miatta ment el, nem ra szavazna! Ezert nem is szavazhat levelben, hanem akar 1000 km-re kell menjen leadni a szavazatat. (Megjegyzem, az ismeretsegi/rokonsagi körömben 5 szemely nem kapott szavazocedulat, 2x megtett irasos panaszra nem is reagalt a hatosag...)
3. Nagyon okos vallalkozo lehetsz, ha meg azt sem tudod, hogy nincs olyan szemely, aki ne fizetne valamilyen formaban adot! Mert a hajlektalan is adot fizet, amikor megveszi az olcso bort! Az meg ugye nem zavar teged, hogy nem csak az elelmiszer afaja, hanem a vallakozasok adoja is magasabb, söt akar a többszöröse, mint mas, gazdagabb orszagokban?! Atlagban 40%-kal fizet egy magyar vallakozo (TE?) magasabb adot mint egy nyugat-europai, de csak 20-25% bert! Na akkor közölj adatokat a sajat vallalkozasodbol, ahol 150 embert foglalkoztatsz! Mi az? En mar sejtem, egy troll-tröszt! Megbizo Putyin?
Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Erdekes... Nehany hete meg tudomanyos munkatarsnak adtad ki magad, aki havi 5ezer eurot keres... Mostmeg mar nagyvallalkozo vagy, aki 150 embernek ad munkat? Penzt is adsz erte? Mennyit??? Minimalberen felmunkaidöben bejelentve? Közölj mar nehany leellenörizhetö tenyt es adatot is a dicsekvesed melle! Ja, es ha ekkora nagyvallalkozo vagy, mellette hogyan tudod meg napi több oraban itt is mantrazni a kormanypropagandat?
Az OECD-országok közül Magyarországon a legalacsonyabb a diplomások munkanélkülisége
Nalunk is dolgoznak magyar diplomasok. Csakhogy:
- Nem MO-on.
- A villamosmernök villanyszerelökent dolgozik.
- Kezdö villanyszerelökent a haromszorosat keresi, mint egy 10 eves gyakorlattal rendelkezö villamosmernök MO-on.
Na ennyit a magyar sikerek statisztikajarol...
Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Na a mocskolodas mellett latom a dixsekvesre is telik töled. Csak azt nem tudom, mennyi mocskot kell irni neked havi 5000 euroert? Es tudja a NAV is, hogy mennyi penzt kapsz Putyintol? Miert nem mersz fentebb, valos nevvel erröl dicsekedni, csak a nevtelensegben felvagni a semmire?
Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Ennyire futotta csak töled? Sertegetes, mocskolodas? 1 szo sem a temahoz? Szanalmas vagy, sajnallak. Termeszes viszont, hogy csak mocsok jöhet onnan, ahol csak mocsok van...
Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának
@division: Analfabeta! Eltevesztetted az oldalt, vagy nem is olvastad a közlemenyt, mert neked csak a közpenzböl finanszirozott tömondatos palakatlozungok jutnak el a narancsagyadig? A lenyeg:
1. Az alapitvany Amerikaban van.
2. Jotekonysagi alapitvany, mint Bill Gates-e.
3. Nem soros, hanem a vagyonkezelö dönt a penz felhasznalasarol!
Tudom, ertelmetlen dolog neked ezt magyarazni, ha te meg a közpenz es a maganvagyon között sem tudsz különbseget tenni. de a fidesztolvajok is igy gondolkoznak. Ami a KÖZe, az a MIENK es senkinek semmi KÖZe hozza!
Hálás a német beteg a kiskunhalasi kórháznak: két kamionnyi adományt küldött
@Equus1: Termeszetesen engedelyezik az atvetelt, MIUTAN a szokasos 10-20%-ot megkapja az illetekes helyi stroman, amit visszacsorgat a megfelelö helyre...
Magyar turizmus: újabb Váci utcai turistacsapdára csaptak le a rendőrök
Ez mar több, mint 10 eve ismert, csakhogy az utobbi idöben sürüsödtek az esetek annyira, hogy mar a nemet tv-adok is több müsorban foglalkoztak vele. Es a negativ propaganda mostmar nagyon kinos lett, holott eddig nem zavarta a magyar hatosagokat.
Olyan szigor lesz Magyarországon, amilyen a briteknél és a németeknél sem
@division: ??? Ez most mire valasz? Elsiklottal egy semmitmondo mondattal a lenyeg, a kerdesem felett! Pedig fentebb nagyon leszoltad azt, aki külföldi magyarkent velemenyt mer mondani a katasztrofalis magyar viszonyokrol! Persze akinek nincs összehasonlitasi alapja, nem ismer mas viszonyokaz, nem tudja, hogy van mas, jobb is elet is, annak tetszik a dagonya, a vegetalas. TE mint teszel, hogy jobb legyen a helyzet? Levaltod a tolvaj kormanyt? Hiszen nem csak az EUs penzeket sikkasztjak el, hanem a TE zsebedböl is kilopjak adokon, plakatolason, kisvasuton, stadionokon, Varbazaron, uszo-VB-n, "konzultacio"-kon, testreszabott, többszörösen tularazott, haveroknak atjatszott "palyazatokon" keresztül a penzedet!
De en valaszolok a te megjegyzesedre, miszerint: " Ha meg tudsz mindent fizetni akkor nincs probléma, ha nem akkor vegetálsz." Ha TE ezt normalisnak tartod, akkor nalad van a problema! Es a tovabbi velemenyeddel, hogyha 3 evig kaphatna valaki munkanelküli segelyt, akkor meg többen nem dolgoznanak. Na akkor elarulom neked, hogy a munkanelküli segely valoban max. 3 evig jar, de a szocialis segely vagy ALG2 (Hartz4) az a nyugdijig! Ennek összege pedig Havi min. 900 euro! Es erdekes modon a munkanelküliseg 5% alatt van! Ugy hogy több mint 1 millio menekült jött 1 ev alatt es 18,6 millio külföldi el az orszagban (a fele europai allampolgar)! Mielött meg barmit szolnal a munkanelkülisegi adathoz, tanulmanyozd, hogy ki szamit a 2 orszagban munkanelkülinek! NO-ban az, akinek a havi keresete 450 euro alatt van, mert kevesebb, mint havi 51 orat dolgozik! MO-on NEM munkanelküli, ha heti 1 orat dolgozik! Persze ez is hozzatartozik a szokasos statisztikahamisitashoz. Ja, es ha barki kevesebbet mint 900 eurot keres, azt kiegesziti az allam, mert nem halhat ehen. Vagyis nem kell vegetalnia! Persze akinek jobban tetszik MO-on vegetalni, az csinalja! De szerinted a gyerekeinek is fog ez tetszeni? Persze ehhez nem külföldre kellene menni, hanem otthon megteremteni a hasonlo...
Olyan szigor lesz Magyarországon, amilyen a briteknél és a németeknél sem
@division: Na ugy tünik, TE nem vagy kepben! Szerinted nincs összefügges az adok es berek megallapitasa es a költsegek/arak között? Mert ha MO-on 4x annyi a forgalmi ado az elelmiszerre mint egy nemetnek, nincs ingyenes bankszamla, felorai oraberert atalanydijas mobiltelefonalas 1 honapra, 3 evig munkanelküli segely, 190 euros cs-potlek, 2700ft-os minimalber, akkor arrol ki tehet? Nem Orban??? Na akkor gondolkozz el most azon, hogyha ezek a tetelek MO-on dragabbak, ill. a juttatas alacsonyabb, akkor azt a szamlat ki allja? A kormany, vagy TE??? Ezt megerteni pedig ugy tünik, megiscsak külföldön kell lakni, hogy valaki tul lasson a bili peremen... Ja meg 1 "aprosag"! A magyar korhazba kötszert, gyogyszert es wc-papirt is kellett bevinni es ehetetlen a kaja. A nemet korhazban 4-5fele etelböl lehet etlaprol valasztani, a folyoson INGYEN van (a latogatoknak is!) a tea, tej, capuccino, viz, kave. Amikor pedig az unokam operaltak, a menyem 1agyas szobaban vele maradt 4 hetig a korhazban, a fiamnak pedig napi 5 euroert (17 percnyi munkabere!) egy apartmant fizetett a betegbiztosito a szomszed vendeghazban! NEM magankorhazrol es maganbetegbiztositorol beszelek! Varom a magyar összehasonlitast!
Kész a reformtervezet: megvonhatják az uniós forrásokat a menekülteket elutasító tagállamoktól
@Eriksson: A szemelyes velemenyednek bizony semmifele jogi alapja nincs. Görögorszag es Lengyelorszag is több milliard markat kapott karteriteskent es jogerös egyezmenyekben mondtak le evtizedekkel ezelött mindenfele tovabbi követelesröl. Persze penz hianyaban es politikai okobol felfrissitik az igenyeket, mert ezzel fel lehet hergelni a sajat birkaikat, irigyseget es gyülöletet kelteni a penzesebbek ellen. Na ennek tükreben talan mar erthetö a sorosozas is... egyebkent pedig nem fröcsögni kellene a követelesekkel, hanem elmenni a nemzetközi birosagra! Ja, hogy bukta lenne a vege es hatalmas perköltseg? Hat ebben van mar Orbannak is tapasztalata, persze nem plakatoljak ezt ki. Mert MINDEN pert elbukott idaig, ill. amiket masok inditottak (birok elbocsatasa, multitörveny, mediatörveny, jatektermek bezarasa, rokkantnyugdij csökkentese, menekültek kitoloncolasa, rabok nem megfelelö ellatasa, ... meddig soroljam meg?!) ellene, azt mind megnyertek a felperesek! A milliardos költsegeket termeszetesen te -is- fizetted, de bizonyara szivesen adakozol Orbannak...
Kész a reformtervezet: megvonhatják az uniós forrásokat a menekülteket elutasító tagállamoktól
@Pálinkás Pál: Sajnallak, ha csak ennyire futja a szellemi kepesegeidböl... De azert megjegyeznem, nezz nyugodtan utana, hogy az EP-ben a konzervativoknak (Neppart) van többsege, a fidesz is hozzajuk tartozik, Orban pedig a Liberalis Internacionale alelnöke volt 8 evig es a Neppart alelnöke 10 evig... Ezt nem plakatoljak feletek a te penzedböl??? Na akkor most lehet tovabb libsizni meg komcsizni - a fideszt es Orbant!
Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat
@Pálinkás Pál: Na kis analfabetam, akkor most megtanitalak olvasni es ertelmezni. De kezdjük a sajat magad altal közölt resz-idezettel: Vagyis szerinted akkor kit lehet kiutasitani??? Mert ott az all, hogy az Egyezmeny alapjan azt sem, aki jogellenesen lep be egy orszagba! De inkabb tovabb kellett volna idezzed az Egyezmenyt! Miert nem tetted? Nem kaptad parancsba, vagy nem fizettek erte? Teljes szövege igy szol: "A menedéket nyújtó állam az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújthatja büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területére, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.
A menedéket nyújtó állam nem korlátozhatja az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmazhat, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást. Az ilyen menekültek számára megfelelő határidőt kell engedélyezni, illetőleg a szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek." Vagyis elöbb belephet, papirok nelkül es jogellenesen is, es ha aztan jelentkezik a hatosagoknal, nem utasithato többet ki! Tehat teljes jogon megilleti a menekültstatusz, mozgasuk nem korlatozhato es at egyezmeny alapjan jogosultak ellatasra, munkavallalasra, csaladegyesitesre, stb. Szerintem iratkozz be ismet az altalanosba olvasni tanulni, mert en penzt kerek a korrepetalasodert...
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@Csizmás Kond: Gondolom ezt a durbincs haverodnak szantad. mert ö bizony nem tud meg mocskolodni sem rendesen magyarul.Valszeg az orosz forditoprogrammja nem tul jo...
Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat
@Pálinkás Pál: Mibe nem tudsz belekötni... Szoval az ekezethiany szerinted helyesirasii hiba. A te kedvedert akkor sem fogok ugy irni, ahogy te akarod! Pontosan ez a ti problematok ott jobbszelen, szerintetek minden ugy kell legyen, ahogy ti akarjatok. Csakhogy a demokracia es jog törvenyei alapjan ez bizony maskent törtenik... Hogy te mit tudsz es mit nem, az engem nem erdekel. De ha idiota, mocskolodo, hazug, gyülöletkeltö es kirekesztö hsz-eket teszel közze a nevtelensegbe burkolozva, az bizony engem nagyon zavar...
Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat
@Pálinkás Pál: Na akkor masold ide azt a passzust a Genfi Egyezmenyböl, ki szamit menekültnek! Egyebkent pedig helyesiras... "Mutasdf " irod... Nalam mit talalsz? Ja, az idegennyelvü klaviatura es helyesiras között sem tudsz különbseget tenni? Akkor vissza az altalanosba!
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@Csizmás Kond: Latom, nem valtoztal elönyödre. primitiv mocskolodason kivül nem futja most sem masra töled. Felejts el!
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@durbincs: A primitivsegre nem tudok meg nagyobb primitivseggel valaszolni, durbincsi melysegekre nem tudok lesüllyedni. Aki nem tud különbseget tenni a billentyüzet es a helyesiras között, az inkabb meg se kellene szolaljon. De van, akit ezert fizetnek... Ja, egyebkent en merek fent is, valodi nevvel es egyeb adatokkal kommentelni, de durbincska csak itt lent mer a nevtelensegben mocskolodni...
Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat
@Pálinkás Pál: Talan tanulj meg olvasni! Kezdheted a Genfi Menekültjogi Egyezmenynel! Abban nem szerepel semmifele biztonsagos orszag, meg ervenyes papirok felmutatasa! Aztan folytathatod Dublin 2.-vel es az ENSZ-Chartaval, valamint az Unios Egyezmenyek azon reszevel, amelyika menelküljogot tartalmazza! De te meg azt sem tudod, ki a menekült, es hanyfele jogosultsag lehet menekültstatuszra! Ha elmulasztottad az altalanosban megtanulni az olvasast, es nem foglak ra most megtanitani!
Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat
@Pálinkás Pál: Idiota analfabeta! Olvasni sem tudsz, ertelmezni meg plane nem, csak bemasolni amiert fizetnek? Tudsz különbseget tenni legalis es illegalis között? Bevandorlo es menekült között? Nem??? Akkor meg dugulj mar el fizetett promitiv fidesz-berenc! Az illegalis bevandorlast senki nem tamogatja, a bünelkövetöket sem, de a nemzetközi egyezmenyek es törvenyek alapjan menekültstatuszt keröket igen! Azokat pedig kötelezö -lenne- befogadni! Mivel pedig ennek a kötelezettsegnek MO kormanya nem tesz eleget, büntetes jar erte! Ezt hivjak JOGnak! Ja, te ilyenröl meg nem hallottal, mert diktaturakban az ilyen ismeretlen fogalom...
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@durbincs: Nem tudsz eldugulni? Nyeld le a wc-kefet! Azert ekkora szegenysegi bizinyitvanyt, mint amit te itt a forditoprogrammoddal kiallitasz magadrol, epeszü ember nem vallal be! A "szegeny" szot szoszerint ertem, mert aki reggel 7:31 es 0:03 (tegnap) között es atlagban napi 100 kommentet ir, az csak penzert teszi... Igy csak sajat magad leplezed le! A valaszodban irdd meg, Putyin vagy Orban fizet?
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@Csizmás Kond: En megtanultam, de te valszeg mar a 2. osztalyban hianyoztal! A mondatot -mas nyelvekben is!- nagybetüvel kezdik!
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@Csizmás Kond: Gumucsizmas, elökapartak teged megint a tragyadomb aljarol? De mint mindig, megint forditva ülsz a falovon! Nezz mar utana, mi a dolga egy kormanynak! Ja, ezert nem fizetnek teged, plane nem azert, hogy olvasni is megtanulj... A katasztrofalis oktataspolitikanak te is aldozata vagy, rajtad mar a civil szervezetek "nevelese" (ami szerinted a dolguk lenne) sem segit. De miertis nem a kormany költ az emberek nevelesere??? Egyebkent pedig nezz utana -majd ha megtanultal olvasni-, mit jelent es hogyan müködik egy demokratikus allam, mi a civil szzervezetek szerepe es kötelessege, mit jelent a fekek es ellensulyok fogalma. Ja, persze olyan -Orbannak- mintaorszagokban mint Azerbajdzsan, Ororszorszag, Kazahsztan, Türkmenisztan, Egyiptom, Törökorszag, Eszak-Korea, stb., ilyesmikre nincs szükseg. Eljen a diktatura!!!
Kitiltották a Helsinki Bizottságot a börtönökből, mondván nélkülük is megvannak a rabok jogai
@Csizmás Kond: A kormanynak kellene foglalkozni a "kinti" okokkal! Akkor nem lenne szükseg "bent" a civilekre, de a diktatorok nem türik a civileket, mert azok belelatnak a kartyaikba es nyilvanossagra hozzak a visszassagokat es törvenytelensegeket. Ugye hallotal mar arrol, hogy MO karteritest kellett fizessen magyar es külföldi raboknak törvenytelensegekert? Aztan talalgass, kinek a penzeböl kellett a milliokat kifizetni???
Orbán: átverik a multik a magyar embereket
@1magyar: Eleg idiota hsz... Miert nem inkabb azt kerdezed Orbancodtol, hogy TE miert fizetsz dalolva a esa fidesznek tapsolva 3x annyi afa-t az elelmiszerre, mint egy nemet??? Es miert olyan alacsony a magyar minimalbrer (amit ugye a kormany allapit meg!)???
A 3 feleséges 16 gyerekes szír migráns 3 szuperházat kapott egy svéd üdülőhelyen
@Pálinkás Pál: Hogy a sved kormany mire költi a penztm azt bizd a sved kormanyra! Ha MO-on alacsonyabb az atlagfizetes, mint egy masik orszagban a szocsegely, akkor azt kerdd a magyar kormanytol szamon! Eiatt miert nem "robabban a helyzet"??? Egyebkent nagy baromsagot irsz, ugyanis az elismert menekültnek a törveny alapjan jar az, amit kap. Neked meg ha csak a szad jar, attol nem valtozik semmi...
Nem dalol többé Orbán Viktorról Rozika néni
@papa.49: Nem mondtam, hogy mindegyik nyugger narancsagyu lett, de ha megnezed a hozsannazokat amikor Orbanc neha-neha a TEK-töl örizve elmerül az imadok szigoruan kivalalogatott "tömegeben" es begyüjti a kezcsokokat, ott az atlageletkor 70 felett van...