Göncz Árpád tisztelői köztéri szobor állítását kezdeményezik a néhai köztársasági elnök emlékére és közadakozási felhívást tettek közzé – tájékoztatta a Göncz Árpád Alapítvány szerdán az MTI-t.

A közleményben felidézték: egy éve volt Göncz Árpád búcsúztatása. Barátai, tisztelői, akik szeretnék, hogy a néhai államfő emlékét köztéri szobor is megörökítse, most közadakozási felhívást tettek közzé.

Szobrot emelnek Göncz Árpádnak a tisztelői

Fotó: MTI/Cseke Csilla

A mellszobor a III. kerületi, Bécsi úti parkba kerül majd, ahol Göncz Árpád barátai idén már emlékfát ültettek. Az alkotást jövő októberben, az író, műfordító, politikus halálának második évfordulóján szeretnék felavatni. A szobor várható költsége 4,5 millió forint – ismertették.

A felhívást Aján Tamás, Balogh Csaba, Bojár Gábor, Bródy János, Bús Balázs, Dely Géza, Érdi Sándor, Faragó András, Gulyás András, Kende Péter, Koncz Zsuzsa, Kozma Imre, Pordán Ákos, Rolla János és Szász Katalin írta alá. A kezdeményezők a Göncz Árpád Alapítványt kérték fel, hogy fogadja a felajánlásokat és intézze a szoborállítás ügyeit.

A gyűjtés állásáról a www.gonczarpad.hu honlapon adnak majd tájékoztatást.

Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke – aki 1990 és 2000 között volt államfő – életének 94. évében hunyt el tavaly októberben.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Göncz Árpád volt a leghitelesebb politikus a rendszerváltás óta.
- megérdemelné!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Apatszerek: "A Fidesz vezetője nem akart a szocialistákkal a jövő felé nézni, amíg a múlt dolgai nincsenek elrendezve:"

Azért fosnak ma is, hogy esetleg nyilvánosságra kerülhetnek az ügynöklisták mielőtt eltűntetnék a múlt nyomait?...
NaponTamas
@Kádár János: az ,hogy "neked " akadnak tisztelőid. Jó persze elő lehet adni a jóságos Mátyás király babérjai hajazó Jani bácsi storyt ,csam állja meg a helyét...
Kádár János
@NaponTamas: Sok előnye volt az átkosnak!
Apatszerek
@Kádár János: Igen igaz csak a sok kevés:, inkább rengeteg előnyt élveztek a párttagok, és csak is a párttagjai ...Vagy minden magyar polgár párttag volt?
Kádár János
@Apatszerek: Rend volt! Béke volt! A zomszédos országokkal jószomszédi viszonyt ápoltunk! Nem volt drog! Alacsony volt a bűnözési ráta! A fiatalok tisztelettudóak voltak! Nem fagyott meg ember! Éhen sem haltak meg! Gyerekek nem éheztek 200 ezren!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.