Magyarország az elmúlt időszakban több mint 500 millió eurót költött a magyar és az európai határok védelmére – emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Kovács Zoltán emlékeztetett, a kormány álláspontja az illegális bevándorlási helyzet kezelésére továbbra is az, hogy a külső határokat mindenképpen meg kell védeni, a belső határellenőrzést pedig meg kell szüntetni, vissza kell állítani a szabad mozgás lehetőséget.

Emellett a migránsok kötelező szétosztását el kell utasítani, legfeljebb önkéntes kvótáról lehet szó – fűzte hozzá.

Továbbá a szolidaritás szempontjából minden költséget és elemet figyelembe kell venni, azt is, amit – ha nem is a brüsszeli elvek mentén – a szabályok betartása érdekében tett Magyarország – mondta Kovács Zoltán.

A helyzet rendezését illetően a tagállamok érdeke az lenne, hogy a leggyorsabban a leghatékonyabb megoldásokat találják meg – jegyezte meg. A szóvivő úgy vélekedett, egyre kisebb az esély arra, hogy jelentősebb változtatás történne a kötelező szétosztásról szóló javaslatban, így nagy valószínűséggel nem lesz egyetértés.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A török kormány titokban azt tervezi, hogy napi 3000 menekültnek megengedi, hogy átkeljen Görögországba. Görög hírszerzők szerint erre Ankara már megtette az előkészületeket is: több ezer motoros gumicsónakot gyűjtöttek össze a tengerpartokon, írja az The Independent.
Múlt pénteken még csak fenyegetőzött a menekültek Európára eresztésével a török elnök, Recep Tayyip Erdogan, a görög hírszerzés szerint most már valódi lépéseket tett ennek megvalósítására. A görög gazdaság összeomolhat, ha tömegek érkeznek az országba.
Az Európai Unió és Törökország márciusban egyezett meg arról, hogy a törökök 3 milliárd euróért, valamint a csatlakozási tárgyalások felgyorsításáért cserébe visszatartják az Európába igyekvő szíriai, iraki és afgán menekülteket, sőt visszaveszik azokat, akiket kiutasítanak a tagállamok. A szerződés kiválóan működött egészen a júliusi puccskísérletig. Az ezt követő tízezrek – köztük katonák, rendőrök, bírók, közszolgák, ellenzéki újságírók és politikusok – bebörtönzésével járó megtorlás miatt eltávolodtak egymástól a felek.

Egyetlen megoldás van Európa számára, az pedig a határvédelem! Nem a magyar határra céloztam, európaira ami Görögországnál, Olaszországnál stb. húzódik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@korell: (22:59) Már félúton jársz? :)
korell
@verőce21: Rafinált kérdés :) Valójában fogalmam sincs meddig tart - a kanyaroktól is függ - , de emberi számítás szerint valószínű, hogy igen.
verőce21
@korell: (23:11) Nem vagy valami "gyorsreagálású"! :)
verőce21
@korell: (23:21) Megfontoltan írsz. Mással voltál elfoglalva, így bocsánat.
(Elgyengülök mindig, az ilyen okos, szolid, visszafogott hangnemű, intelligens nőktől)
korell
@verőce21: Akkor jóéjt! (Már én is elgyengültem mára) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.