Országszerte zajlik a kihűléstől fenyegetett emberek mentése, számolt be róla több ízben a police.hu. A rendőrök Nyíregyházától Pécsváradig járják azok házait, akik nem tudnak megfelelően védekezni a hideg ellen.

Tiszalökön fagypont alatti hőmérséklet uralkodott annak a 61 éves nőnek az otthonában, akit azonnal kórházba kellett szállítani kihűlés miatt – a házban semmilyen fűtő-tüzelő berendezés nem volt.

Országszerte mentik az időseket a fagyhaláltól

Drávapalkonyán egy 77 éves néni hívta a rendőrséget, azzal, hogy kályháját már nem tudja begyújtani, ablaka be van törve, és nagyon fázik. A rendőrség megállapította, hogy a házban lévő kályha nem biztonságos, így az idős asszony úgy kályhát kapott a polgármester jóvoltából.

Budapesten, a XV. kerületben egy férfi bejelentése alapján szállt ki a rendőrség, aki 74 éves húga életéért aggódott. A kopogásra nem válaszoltak, az ajtót így kénytelenek voltak betörni a rendőrök, akik a fűtetlen házban megtalálták az zavartan viselkedő nőt.

Baktalórántházán a rendőrök egy nehezen mozgó idős férfinek is segítettek tüzet rakni, de néhány helyre az idősekkel beszélgetni is benéztek.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
MÉLTATLAN ORSZÁG.
"Ha szerencséd van és sikerült ledolgoznod az életed több mint felét, valahogy felnevelted a
gyerekeidet és megöregszel, akkor csak a gyerekeidre számíthatsz. Ha nem elég a nyugdíjad, hogy segítséget fogadj, hogy megfizess egy ápolót, vagy bekerülj egy normális idősotthonba, akkor nem marad más, mint a gyerekeid anyagi és fizikai támogatása. Ha nincs gyereked, vagy maga is nyomorult helyzetben, egészségi állapotban van, akkor neked véged. Nincs megfelelő idősgondozó hálózat, nincsenek idősotthonok és nincsenek demens központok. És még akkor van szerencséd, ha elbutulsz, mert akkor legalább nem fogod fel, hogy nem tudod megvenni a gyógyszereket, amelyek segíthetnének valamennyit, a szomszédok próbálnak figyelni rád, hogy ne a saját mocskodban fagyj meg a saját ágyadban. Méltatlan, hogy eközben mások, akik jó helyre születtek, nősültek, kapaszkodtak,
elképzelhetetlen pénzeket zsákmányolnak az ország kárára. Mert zsákmány a lefölözött piac, az uniós források lerablása, a korrupcióval szerzett vagyon. A néhány éve még átlagos
kisvállalkozóból hirtelen milliárdos cápává fejlődő új gazdagok a te, az én, a mindenki más
rovására harácsolhat földeket, ingatlanokat, a mi nyomorunkon épül az ő birodalmuk."
De f*aszt lesz mindíg karácsony és narancsuralom!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Pergető: - Melyek voltak azok a balos "hihetelen adókedvezmények" a multik számára?
- én ezt írtam, de te mást válaszoltál: "Az a mindenkori politikától függ, hogy mekkora a csórólétszám és jut-e központi támogatásra, vagy a stadionok látványa is elég! "
- ez neked mitől demagógia?
- nem azt írtam, hogy megszünne a csóróság, hanem azt, hogy a mindekori kormánytól függ a csórók létszáma!
- hány esetben szállt be a rezsim a Blahás kajaosztásba?
- mennyi lét hyomott oda az egyházaknak és mennyit a csórók jobb életkörülményeire?
- hol vannak azok a lélegeztetőgép-tömegek, amelyekre hivatkozva tépte a pofáját a 2006-os vízágyuk vásárlásával összefüggésben, miközben évi 13 milliárdért létrehozott egy homokozónyi TEK-et szolgálati luxussal?
Pergető
@quadrocopter: A Hankookot Kóka hozta be hatalmas állami támogatással és adókedvezménnyel. Most mondjam, abból hány szegény lakhatott volna jól?
Azt hogy a mindenkori hatalom mire költ ő dönti el. Te véleményezheted, de övék a döntés.Szerintem pedig most egy csóróval sincs több, mint a szoci vezetés alatt. A mindenkori vezetés mindig igérgetett és soha nem tartotta meg. Most meglepődsz, hogy ezek sem tartják be? Mert akkor naív vagy!
quadrocopter
@Pergető: Itt van neked, hogyan került ide a Hankook, nem éppen Kókától!
http://kki.gov.hu/akadalymentes/download/5/2b...

-itt pedig as 2014-es állami támogtottsága:
Jóváhagyta a bizottság a Hankook-beruházás állami támogatását - MNO
mno.hu/eu/jovahagyta-a-bizottsag-a-hankook-beruhazas-allami-tamogatasat-1215350
2014. márc. 11. - Jóváhagyta kedden az Európai Bizottság (EB), hogy a Hankook 57,9 millió euró (mintegy 18,1 milliárd forint) állami támogatást kaphasson a ...

itt pedig a dolgozói után kapott állami támogatása::
13,5 milliós állami támogatás munkavállalónként a Hankooknak
www.hrportal.hu/.../13-5-millios-allami-tamog...

ez pedig bónusz:
Audi, Mercedes, Opel: túlzásba vitt állami támogatások? - mfor.hu
www.mfor.hu/.../Audi__Mercedes__Opel__tulzasb...
2011. febr. 8.

A többi mese! Úgy tűnik, a magyar adófizetők adják a hankook magyar munkásai fizetésének nagy részét.
bakegya
@Pergető: nem a itt a propin kell és a városba,falunk kell az egymásmellett élőknek ,egymásra mutogatni-mert az egyenlő a korlátok és határok kerítésének ide oda tologatásával és az embertelen bunkóság térnyerésének szélesedésével-nem hiszem hoGY te is ezt szeretnéd előmozdítni-ha baj van,már pedig bajban van a mi országunk népe-akkor csakkk kompromisszumok árán is egyetértő gyors cselekvést kell elősegíteni-tim munkára van szükség-én pl semmire se mennék együttműködő társak nélkül,hiába vannak meg az eszközei az embernek,ha nincsenek meg a társak a HATÉKONY MŰKÖDTETÉSHEZ ÉS AZ IDŐ SÜRGET
bakegya
@quadrocopter: A LEGDRÁGÁBB MUNKAHELY-PÉNZ KORRUPT-ŐRE A MI KIS HAZÁNKNAK,fogalmazhatnék úgy is" korrupt őrültje "templomosok egere,g...vicctor,ahogy per heccc SIMICSKA LAJOS minősítette.FOLYTATJUK...és igen ,ma holnap,lengyel barátaink után TRAMPLI AMERIKAI KATONÁIT FOGADJUK VIRÁGCSOKORRAL A KEZÜNKBE,de még előtte a nagy putyinnak is megmutogatja orsos vicctorunk a KILÁTÁSAIT nem először,harmadjára is,BARÁTILAG!-éljen a műfüves orsos focializmus a kerítés mögé bújva A MÍNUSZOKBAN,de már azon túl is idegenforgalmilag!-EZT MÁR NEM FOGJUK MEGÚSZNI!
Pergető
@quadrocopter: Azt hiszem sok igazságot írtál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél