A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ osztályain nem életmentő (elektív) műtét nem maradt el vérhiány miatt – szögezte le az intézmény főigazgatója pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Sásdi Antal ezt arra reagálva közölte, hogy Szabó Tímea PM-es képviselő sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt, hogy a Péterfy Sándor utcai, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházban a nem életmentő műtéteket csak akkor hajtják végre, ha a beteg vagy annak hozzátartozói gondoskodnak a beavatkozáshoz szükséges vérről. A független képviselő országosan több mint harmincszázalékos vérhiányról beszélt.

Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta, hogy ilyen gyakorlat nincs a kórházban.

Hozzátette: ez az állítás már csak azért is tarthatatlan, mert intézményük ad helyet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) legnagyobb fővárosi vérellátójának. "A Péterfy és az OVSZ közötti szoros kapcsolat, együttműködés eddig mindig biztosította a műtétekhez szükséges vérmennyiséget" – közölte a főigazgató.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
jut eszembe a korházigazgatók is olyanok mint a politikusok igazat nem tudnak mondani
nezelodo
A hír igaz. Egy családtagommal közölték gondoskodjon két egység vérről, igaz ritka vércsoportú), a tervezett műtétjéhez. Az is igaz hogy a FB közösség, és egyéb ismeretségen keresztül sikerült biztosítani. Az igazgató Urak figyelmét azért kerülhette ez az eset el, mert nyilván ez volt az "egyetlen eset" az országban. Vagy mégsem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél