Hetente riasztják a mentőket Csongrád megyei szén-monoxid-mérgezéses esetekhez ebben a fűtési szezonban. Egyelőre nem történt tragédia, de a mentők arra figyelmeztetnek: ez a gáz nagyon alattomos, aki nem ismeri fel idejében a bajt, még ép tudattal tapasztalja majd, hogy nem tud már menekülni.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@coni: Es ha a gaz vizes, vagy eppen eldugul a rendszer, nagyon szepen tud robbanni... Valamint nem egeszseges, mivel eges kozben oxigent von el a levegobol, amitol jo kis fejfajast lehet kapni.

Az osszes szenmonoxid mergezesben elhunytak megkoszonik a rezsicsokkentest a kormanynak, akik szetvertek a kemenysepro vallalatot, leepitve es szelnek eresztve a kemenyseproket...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A fűtést konvektorokkal kell megoldani és a melegvizet villanybojlerrel! Ennyi, nincs kéményseprési díj, rettegés a szénmonoxidtól.
Ma már a villannyal ugyanannyiból ki lehet jönni mint a gázból. Tapasztalat.Sőt! Olcsóbb.
coni
@1magyar: a konvektorokat 2 év múlva betiltják, a villanybojler gazdaságtalan.
karma1
@coni: Es ha a gaz vizes, vagy eppen eldugul a rendszer, nagyon szepen tud robbanni... Valamint nem egeszseges, mivel eges kozben oxigent von el a levegobol, amitol jo kis fejfajast lehet kapni.

Az osszes szenmonoxid mergezesben elhunytak megkoszonik a rezsicsokkentest a kormanynak, akik szetvertek a kemenysepro vallalatot, leepitve es szelnek eresztve a kemenyseproket...
jankó321
Az is a rizsacsökkentés része, hogy ilyenkor nagyobb hidegben, felhigított gáz kerül a rendszerbe, ami arra tökéletes, hogy szépen forgassa a számlálót a mérőórán.
A narancssárga gázláng azért van, mert ezzel jelzi (mivel a gázra nem tudják ráírni, csak a számlára), hogy ez is a fityisz-kormány jótéteménye az emberek irányába, ez a "számlanövelő-rezsicsökkentés".
1magyar
@coni: Nem tiltják be a konvektorokat, éppen valamelyik nap olvastam, nagyon gazdaságos működésűeket gyártanak, olyanokat mint a legmodernebb gázkazánok.
A villany meg nem gazdaságtalan, saját tapasztalatom szerint.
1magyar
@karma1: De a villanyhoz nem tudnak vizet vagy egyebet adni.
Clavigo
@1magyar: Az érdekes lenne,,ha betiltanák.
coni
@karma1: Igazad van idén 2x annyian haltak meg mint tavaly. Közrejátszik az is, hogy 2016-tól a kazáncsere 200e helyett 1,200e-be kerül, mert a kéményt is cserélni kell kondenzációsra és nulla támogatás van rá (a gyakorlatban legalább is).
karma1
@1magyar: ahhoz valoban nem, de peldaul most fel Magyarorszagon nincs aramellatas a sok, idojaras miatt leszakadt vezetek, tonkrement trafo miatt. nalunk szinte minden aramrol megy, de ahol elunk, az idojaras nagyon sokszor erosen viharos, az aramkimaradas eleg gyakori. Igy mi vegyestuzelesu kalyhaval futunk telen, aminek olyan a rendszere, ha valami miatt napokra kimaradna az aram, akkor a kalyhaval fel tudnank futeni a melegvizes boylerunket is. Itt a haztartasok 60 %-aban ez van.
Es akarki akarmit is mond, Magyarorszagon az elektromos aram meg mindig rendkivul draga, attol fuggetlenul, hogy golyofeju rezsicsoki szilard mit probal bemagyarazni az embereknek...
1magyar
@karma1: A konvektor itt Mo-on nem árammal megy csak a melegvízre gondoltam.Nálam így van.
karma1
@1magyar: En meg a villanykonvektorokra gondoltam: az meg mindig az egyik legdragabb futesi mod otthon...
1magyar
@karma1: Az igen, azt nem tudnám, de gázkonvektorra gondoltam és a melegvíz bojler.
karma1
Szoval akkor az a megoldas, hogyha a gazbehozatalt lenyulta valami fideszes-csokos bagazs, es nem gondoskodott eleg gaztartalekrol, es ezert baj lehetne a folyamatos gazszolgaltatassal, akkor inkabb azt csinaljak, hogy leallitjak a gazkonvektorokat, ugye, mert ez a regebbi tipusu nagy tombhazakban mukodik inkabb. Igy majd csak eleg lesz a mutyiba behozott gaz az iparba, meg azokra a lakotelepekre, ahol vezetekes gazt sok ember fogyaszt...
Erre mondana Kohn bacsi, hogy "Ugyeeeees..."
1magyar
@karma1: Teljesen mindegy, mért csinálják,ha olyan gázkonvektorokat adnak ami 86%-ban elégeti a gázt, engergiatakarékos.
Ez megtámadhatatlan.
coni
@1magyar: Nagyon nehéz elképzelini, hogy a kondenzációs kazán hatékonyságát (uniós előírás) el lehetne érni konvektorral (hővisszanyerés a füstból, kis hőmérsékletű hőleadás nagy felületen) de kiváncsian várom. A gázszerelő azt mondta konvektor cserére még 2 évig adnak engedélyt, de lehet ő tudja rosszul...
1magyar
@coni: Konvektorral fűtök és főzök, télen ez mindennel, készenléti díjjal cirka 4 hónapra 25 eft.(havi 5 ezer,2szoba)
Ez nem sok.Konyhában nincs fűtés, de a kinti hideg ellenére 17 fok alá még nem hűlt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.