Három csokorba szedve, 322 szál hóvirágot találtak a NAV munkatársai egy ukrán férfi autójában. A védett virágok a jármű középkonzoljának tároló rekeszében voltak egy műanyag flakonban. A sofőr elmondta, hogy a hóvirágokat Munkács környékén az út mellett vásárolta és a menyasszonyának vitte – jelenti az adóhatóság a Facebook oldalán.

Míg egy másik esetben Beregsuránynál 175 darab hagymás védett virágot találtak a pénzügyőrök egy Olaszországban tartó busz egyik utasánál. A hóvirágok, kárpáti sáfrányok és tőzikék eszmei értéke több mint másfél millió forint.

Magyarországon a hóvirág, a tőzike és a kárpáti sáfrány nem csupán őshonos, de védett növény is, így annak leszedése, gyűjtése vagy szállítása minden formában tilos. A természetvédelmi oltalom a virág minden részére kiterjed és a kertben nőtt növényekre is vonatkozik.

A pénzügyőrök a növényeket lefoglalták. A talált védett virágok együttes eszmei értéke meghaladja a négy és félmillió forintot.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Elmegy a NAV a sunyi picsába!!! A kertemben akkor szedem le a hóvirágot és annyit amennyit én akarok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Régen a nyugdíjas nénikék árulták, kiegészítve ezzel a kis nyugdíjukat. De persze, ezt is el kellett venni. Érdeklene, mit csináltak a virágokkal? És a nagyikámnak az egyik kedvence, volt, mindig vettem neki. Most meg honnan vigyek a sírjára, pedig mennyire szerette! Elmentek a jó büdös pokolba!
Eladott Ország
"Emlékszünk még a kitiltási botrányra? És a Bunge étolajgyártóhoz kötődő vesztegetési ügyre? És arra, hogy Polt Péter trágyaelhárító és korrupció elsikálóművész éppen akkor állította le a nyomozást, amikor a szálak fideszes körökhöz vezettek? Amikor az egyik tanú azt állította, hogy Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató korábbi elnökének elhagyta a száját, hogy el tudná intézni az étolaj áfájának csökkentését, ha egy megadott alapítvány számlájára 2 milliárd forintot átutalna a magyar piac vezető gyártója, az amerikai tulajdonú Bunge. És ha nem emlékszünk, akkor sem kezd összeállni a kép? Hogy miért most kapták elő azt az embert, aki beletenyerelt a sötét, bűzös ügyletekbe? Millió részlet és kocka áll ennek az ügynek a hátterében – itt és most nincs lehetőség valamennyi apró mozzanatot kibontani ­, de a lényeg az, hogy amikor a kitiltásokat elrendelő amerikai vezetést képviselő Bell távozik Magyarországról, a velejéig korrupt magyar kormány, amely hosszú ideig, valószínűleg jól felfogott érdekében altatta az ügyet, most a Trump­ féle világrendben bízva (ahol a korrupció köztudottan a legfőbb politika), gyanúsítottként rángatja elő azt, aki nyilvánosságra hozta, hogy az állam intézményeinek tudtával lopják meg az országot.
quadrocopter
@Desischado: Érdekes, hogy a vadászati törvény engedékeny átformálása secpec alatt lefutott és eddig sehol nem olvastam, hogy mitől is védett növény a hóvirág, amikor két társasház között is szép számmal kibújt? Ez évről évre így működik, a háziak naná, hogy leszedik!
Eladott Ország
@quadrocopter: sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2017/02/21/az-emberi-kapzsisag-miatt-lett-vedett-noveny-a-hovirag/
Ipari módszerrel is gyűjtötték
A gyűjtögetők embereket fogadtak, akik ásóval-kapával estek neki a telepeknek, sőt, néhol tolólapátos munkagépeket állítottak csatasorba, hogy még hatékonyabbá tegyék a munkát. Ezután kivitték Hollandiába-majd csomagolva visszahozták Magyarországra, és eladták.
quadrocopter
@Eladott Ország: Tehát akkor üzleti szempontok miatt védett, mert amint jeleztem, két társasház között - cirka 20 m. távolságon - fehérlik a zöld a hóvirágoktól és bizony leszedik a lakók, mert minden évben megérkezik ugyanaz a mennyiség!
Eladott Ország
@quadrocopter: Úgytudom, üzleti szempontból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.