Évente két nagycsalád építkezését támogatják hazai cégek építőanyagokkal, összesen már tíz családi ház készült el – mondta el Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Évente két ház épül fel a nagycsaládosoknak felajánlásokból

Fotó: pixabay.com

Tájékoztatása szerint tavaly novemberben írták ki a legutóbbi pályázatot, amelyre saját otthonnal nem rendelkező nagycsaládosok jelentkezhettek. A pályázóktól a többi között önerőről szóló igazolást és tervdokumentációt kértek, valamint motivációs levelet, amelyből kiderül, hogy miért szeretnének saját házba költözni, illetve mekkora szükségük van erre a támogatásra.

Az elbírálásnál vizsgálták egyebek mellett a jövedelmi helyzetet és azt is, tudják-e vállalni a jelentkezők, hogy az év végére felépítik a házat, tehát most nagyon gyors munka kezdődik mindkét családnál – közölte a NOE elnöke.

A támogatási szerződéseket pénteken írták alá. A támogatók felvették a kapcsolatot a nyertes nagycsaládokkal, és végigkísérik a munkát.

A NOE elnöke hangsúlyozta, hogy az érintett cégek 2011-ben indították ezt a támogatást, amikor válság volt az építőiparban. Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette, bízik benne, hogy ha a piac bővülésével a cégeknek lesz lehetőségük, több családnak segíthetnek majd.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Már csak egy kis türelem kell és ránk szakad a boldogság. A kormány új, 2017-­es költségvetése a fiatalok költségvetése lesz, mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ( apropó, Rogán hol van ?) .Ugyanez a költségvetés az egyet ­lépünk ­előre programot is megvalósítja. De most főleg a még Magyarországon élő fiatalok otthonteremtését és itthon tartását, valamint a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítását fogja megvalósítani, mint a huzat. Tegnaptól kezdve mindjárt jó lesz nekünk. Azon kívül, hogy a döglődő építőipart egy kicsit lehet kozmetikázni és néhány fiatal család – akik egyébként is megtehetnék – lakáshoz jut, ez nem sokat ér. Inkább bérlakásokat kellene építeni, hogy megfizethető és megfelelő lakhatást biztosítson mindenkinek, aki nem akarja (pláne hogy nem is tudja, pénz és stabil állás hiányában) egy ingatlanhoz láncolni magát egész életére, mert a társadalmi mobilitás jelenleg a nulla körül mozog."
Eladott Ország
„Nem baj! A lényeg, hogy dübörgünk valamerre! Nem adomány kell, nem ingyen ebéd és ingyen tankönyv, ingyen tízmillió lakásépítésre, hanem normális bérek, fejlődő gazdaság, élhető ország. Nem csak a többgyermekes családok szeretnének itt megélni, hanem a fiatalok, a még, vagy már gyermektelenek, az idősek, betegek, sérültek is. A szülőknek az a biztonság kell, hogy meg tudják teremteni azt, amire a családnak szüksége van és nem szorulnak a kormány gondoskodására. Főleg úgy nem, hogy azt a gondoskodást mások rovására osztja a kormány és még csak nem is emberségből, vagy felelősségtudatból, hanem azért, hogy legyen egy jó kampánytéma a választásokra, ami ráadásul egy fillérbe sem kerül."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.