Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a parlament elé kerül, hogy az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerüljön a hatvani vadászati múzeumnak otthont adó épület. Ez pedig nem más, mint a Grassalkovich-kastély. – írja a 24.hu.

A korábban rendkívül leromlott állapotú, több mint 250 éves épületet egyéves felújítási munkálatok után adták át, ekkor korszerűsítették a vadászmúzeumot is. A heol.hu cikke szerint a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum létrehozásának, valamint a kastély rekonstrukciójának összköltsége meghaladta a 3,1 milliárd forintot, amelyet 100 százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam támogatott az Új Széchenyi Terv keretében. A kormány 2011. július 15-i határozatában döntött arról, hogy a hatvani kastélyban hozza létre az országos magyar vadászati múzeumot.

A Magyar Vadászati Kamara elnökét, Pechtol Jánost idézi egy korábbi cikkében a vadaszlap.hu. Pechtol szavai szerint

Sajnos, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum eddig nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket a látogatottság szempontjából. Ennek az egyik oka az lehet, hogy nem a témában szakavatott emberek vezetik az intézményt. A megoldás kézenfekvő, azonban ehhez törvénymódosítás szükséges, amelynek előkészítése megtörtént. A cél az, hogy az Országos Magyar Vadászkamara vagy a teljes tulajdonjogot, vagy csak a működtetést átvegye. Ez azonban csak a parlamenti döntés után derül ki.

Hozzátette: a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítás egyik pillére lesz.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Disznóság, hogy Orbán úgy ajándékozza el az értékes kastélyokat, épületeket, mintha az ő tulajdona lett volna. A Vigadó épületét csak úgy odadobta Fekete Györgyéknek, évente öntik oda is a közpénzt. A kastélyoknak előbb-utóbb hasonló sorsa lesz, már ami nem kell az Orbán családnak.
quadrocopter
Az egész magar nemzethy vagyonra ez a jellemző, sajátjukként rendelkeznek felette, ilyen mocskos, harácsoló rablóbanda még nem ült a magyarok nyakán, a török uralom ezekhez képest egy szerény kéregető rendszer volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.