Magyarország miniszterelnökének újdonsült legjobb barátja, Erdogan, akit példaképének tekint, országvezetését követendő mintának tartja meglépte azt, amiről a jó öreg fidesznyik remélhetőleg egyelőre csak álmodozik. ErdoganTörökországa öles léptekben halad a diktatúra felé, de az is lehet, hogy már meg is érkezett oda, ugyanis az ottani, magát szultánnak tekintő államfő vasárnap bejelentette, hogy a tavaly nyári puccskísérlet után kihirdetett, akkor még indokolhatónak látszó szükségállapotot mindaddig fenntartja, amíg Törökországban beköszönt a jólét és a béke. Ez a két szó annyira szubjektív, hogy ezzel a kijelentésével örök időkre bebiztosította teljhatalmát. Ez azt jelenti ugyanis, hogy akármeddig mindenféle törvényhozási és alkotmányos kontrol nélkül, pusztán rendeletekkel irányíthatja az országot.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Rossz a cím. Már régen nem csak álmodozik. Eddig is rengeteg demokráciához méltatlan önkényes döntést hozott és egyre csak nyomul előre az egyre sötétebb diktatórikus berendezkedés felé...
Peller Anikó
Méé, nálunk van valamiféle kontrol? Az országgyűlés bólintgat, az altokmánybíróság fideszes, az ügyész rokony. Még a bíróságokat nem sikerült teljes egészében bedarálni de gondolom útban van. A kontrollt a legokosabb legszebb legizgazságosabb géniusz a saját kezébe gyűjtögette össze, de láttunk már ilyet az a kárpátok géniusza volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.