Hamarosan elindul az M0-s körgyűrű nyugati részének építése, de egyelőre nincs tervben a 10-es út mentén élőket tehermentesítő új út.

Hamarosan elindulhat az M0-s körgyűrű nyugati szektorának építése, ám a 10-es út tehermentesítésére szolgáló M10-es építése még nincs a tervekben, emiatt a 10-es út mentén élők attól tartanak, rájuk nehezedik az új szakasz okozta többletforgalom.

A 10-es út mentén 9 pilisi település polgármestere fordult ezért levélben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hogy célszerű lenne az M10-es út megépítése is az M0-s nyugati szektorának építésével együtt

"A levélben azt emelik ki, amennyiben az M0-s északi szektora hamarabb épül meg mint a Pilisvörösvárt, Piliscsabát, Leányvárt elkerülő M10-es út, akkor a településeken végigvezető eddig is túlzsúfolt 10-es út forgalma további 50 százalékkal nőne" – olvasható a Piliscentrum.hu cikkében.

Homolya Róbert, a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azonban azt válaszolta nekik, hogy az M10-es út (Budapest-Kesztölc) csak a hosszútávú tervekben szerepel.

A Budapest-Kesztölc szakasznak van elfogadott nyomvonala és környezetvédelmi engedélye, ám az Esztergomig vezető szakasznak még nyomvonala sincs, és az M10-es nem is szerepel a nemzetközi TEN-T hálózat tervezett nyomvonalai közt sem. Valamint a 2022-ig tartó közúti infrastrukturális beruházások közt sincs nyoma egyelőre az M10-esnek.

A cikk szerint jelenleg az R11-re koncentrál a minisztérium, amely az M1-es autópályát kötné össze Esztergommal és Kesztölc mellett is elhaladna a mostani 117-es út nyomvonalának egy részén.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Előbb az M1-est kellene gatyába rázni, mert szégyen Magyarországnak, hogy az EU egyik legrosszabb minőségű autópálya-szakasza köti össze Budapestet Béccsel!
qxy
ezt aki írta nagyon meg választotta a címet Élőkre ereszthetik a forgalmat.
Jól meg Magyarkifejezte magát.Vagyis, mindenkit elütnek ? te kis müsüge.
justhpeter
Az értelmes emberek már eltűntek a közigazgatásból, mi mást várhatunk ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.