A súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény.

A Magyar Nemzet cikke szerint a budapesti kórház honlapján az szerepel, hogy „június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. Az 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük".

A lapnak egy orvos arról beszélt, hogy nemrég mondott fel a Nyírőben más kollégáival együtt. Távozásának egyik oka pedig az, hogy a kórházban régóta fennálló orvoshiány miatt nagy a terhelés a szakorvosokon és rezidenseken, "ráadásul mivel az intézmény országos pszichiátriai és addiktológiai intézet is, a belgyógyászaton is sok az átvett pszichiátriai beteg, ami nem túl vonzó a belgyógyásznak készülő rezidenseknek. Ők ugyanis szeretnének minél többet tanulni, többféle esetet látni" – írja a lap. Forrásuk szerint tarthatatlan volt a helyzet, a szüneteltetés már nagyon érett.

Megkérdezték Hegedűs Zsoltot, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnökét a helyzetről, aki arról beszélt, hogy „eddig sem volt példa nélküli, hogy a kórházak átcsábították magukhoz az orvosokat, nővéreket, és így az az intézmény, amelyik színvonalban és fizetésben nem tud elég versenyképes lenni, egyre nehezebb helyzetbe kerül. Jelenleg ennek is a betegek a legnagyobb vesztesei".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
...más kórház is ilyen helyzetben van, de nem publikus...egy darabig...!!!...ilyenre nincs pénz...itt kellene, hogy "sokkhatás" alatt legyen Orbán !!
offside
Gyalázat, amit a cigány művel! Olimpia, vizes vb, stadionok,... Dől a pénz Vajnához, Lőrinchez, Rogánhoz, Farkas Flórihoz meg a többi haverhoz, közben hónapos várólisták vannak a kórházakban, lassan a rendelőkben is, agyonhajszolt nővérek moslékot etetnek az omladozó kórházakban a betegekkel, akiket aligorvosok kezelnek, mert a dokik Londonba mentek megélni.
A birka nép meg a netre jár kibégetni magát. Ennyi! Igen!... Én is itt vagyok.

Hol vagyon, aki merész ajakát hadi dalnak eresztvén,
A riadó vak mélységet fölverje szavával...

...Hol vagyon? Ah, ezeren némán fordulnak el: álom
Öldösi szíveiket, s velök alszik az ősi dicsőség.
A tehetetlen kor jött el, puhaságra serényebb
Gyermekek álltak elő az erősebb jámbor apáktól.
Borsodi
@nusika: Inkább egy munkáját elveszítő,kilátástalan külföldre menekülő orvos keze alatt tudnám el képzelni.
Nessy
Most megnyugodtam! ÁEK nyilatkozata szerint ez máshol is probléma. Ergo, kijelöli X kórházat Y helyettesítésére, aztán, ha ott is szabadságra mennek, majd Z ellátja X és Y betegeit is ...és így tovább!
Tisztelt hívek! Ha lehet, a kánikulába ne kapjanak napszúrást, strokot, infarktust, vakbél gyulladást etc.! Vagy kapjanak, hátha észreveszik, hogy nem műxik az egészségügyi ellátás, csak verbálisan?
Aztán lehet reklamálni Szent Péternél a kapunál, vagy a Magasságos Atyaúristennél, ha fogadja őket! De előtte még rebegjék el: "Szeretünk Viktor"!
hetöndöe
Nálunk a mellkassebészet egy része zárt be,mert elfogyóztak az orvosok,persze ez a helyi seggnyaló médiában egy szót sem kapott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.