Kigyulladt egy Hild József által tervezett műemlék villa Budapesten. Eddig nem indult rendőrségi eljárás.

Egy elhagyatott, 400 négyzetméter alapterületű villaépület tetőszerkezete kapott lángra a XII. kerületi Diana utcában, közölte honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A fővárosi tűzoltók öt vízsugárral oltottak, a tűzben senki sem sérült meg.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője kifejtette, tart még a vizsgálat, a tűz keletkezésének okáról akkor adnak tájékoztatást, ha befejeződött a vizsgálat. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, ez idáig nem indult rendőrségi eljárás az ügyben.

A XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a Hild József által tervezett, műemléki védettséget élvező, "sajnálatosan elhanyagolt és elhagyatott" épület magántulajdonban van. Váczi János alpolgármester hangsúlyozta, ha felmerül a gyanú, hogy szándékos gyújtogatás történt, az önkormányzat feljelentést tesz a rendőrségen, valamint a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központnál a komoly nemzeti értéket képviselő épület megrongálása miatt.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.