86 éves korában meghalt Schubert Éva színésznő. A hírt Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala jelentette be sajtóközleményben. A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti” – írja a nekrológ. Schubert Évát kitüntetéses érettségije ellenére nem vették fel az egyetemre arra hivatkozva, hogy apácáknál nevelkedett. 1949-ben emiatt nem tanulhatott tovább, ezért gyors- és gépírást tanult, majd gépírónőként helyezkedett el. A Színház- és Filmművészeti Főiskola esti tagozatán 1955-ben szerzett diplomát, 1958-tól 1978-ig a Vígszínház tagja volt. Az egyik...

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon sajnalom Ot, csodalatos szineszno volt, a kellemes hangja mindenhol feltunt, TV-ben, radioban...
Szep kort megert, nehez lehet most a csaladjanak, nem is ertem, miert nem a fia jelentette be a halalhiret. (Verebes Istvan szinesz)..
Lassan mar az osszes nagy szinesz, muvesz "odaat" van, - nyugodjek bekeben, az eletmuve igy is maradando lesz...
adrenalink
@karma1: Verebes István /a.n. Szántó Klári táncművész/ csak annyiban köthető Schubert Évához, hogy az édesapja /Verebes Károly/ a művésznő 2. férje volt.
karma1
@adrenalink: Kosz a javitast, Verebes mindig nagy szeretettel ugy beszelt Schubert Evarol, mint az edesanyjarol... Szegenyeknek nem lehet most egyszeru...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.