Jelentős létszámmal segít be a vizes világbajnokság helyszíneinek biztosításába a polgárőrség.

Jelentős létszámmal vesz részt a polgárőrség a vizes vb biztosításában – tájékoztatta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke vasárnap az MTI-t.

Közleménye szerint a világverseny alatt a rendőrség kérésére a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) a négy fővárosi versenyhelyszínre, közlekedésrendészeti feladatokban való közreműködésre 225 polgárőrt biztosít, összesen 1800 órában.

A megnyitó napján 102 polgárőr segített a rendezvény biztosításában.

Útvonal-biztosítási feladatokat 15 polgárőr lát el, míg a delegációk előbiztosítási feladataiban minden nap 30-an vesznek részt.

Önálló feladatként a BPSZ munkatársai – naponta 4-8 polgárőr – végzik a világbajnokság városligeti helyszínénél a kijelölt parkoló biztosítását. Emellett a Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének kérésére Balatonfüredre is delegáltak 13 munkatársat a helyi biztosítási feladatokban történő közreműködésre.

Balatonfüreden július 10-13. között naponta öt polgárőr segítette a rendőri biztosítási feladatok végrehajtását. Július 14-től, a megnyitó napjától az ottani versenyek végéig, július 21-ig napi 50-50 önkéntes bűnmegelőző – köztük számos más megyéből, illetve Budapestről érkezett polgárőr – segíti a rendőri feladatok végrehajtását.

A biztosítási feladatokban részt vevő polgárőröket az érintett rendőri szervek készítették fel tevékenységük ellátására. A budapesti és a Veszprém megyei szövetség a szakterületek legjobb polgárőreit választotta ki a feladatok szakszerű ellátására – hangsúlyozta az OPSZ elnöke.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a nyugdíjas takarító Mari néni, mint rendészeti feladatokat ellátó hivatalos személy... az újkori önkéntes rendőrség. Lajos bácsi is megy majd, ő asztalos volt, ért is mindenhez. Munkásőrként gyakorlaton is részt vett. És ott lesz még Pistike a maga 18 évével és mind a 7 osztállyal, amit elvégzett az általánosból. Hajrá lényok, hajrá fijúg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél