Bíróság elé állítják azt a 61 éves kecskeméti nőt, aki savval öntötte le az ablaka alatt hangosan szórakozó társaságot.

Az asszony egy lakóház második emeletén lakott, lakása alatt egy söröző működött. Tavaly június 24-én, hajnali 2 és 3 óra között megelégelte a hangos társaságot és az ablakból kénsavat is tartalmazó folyadékot öntött rájuk.

Előbb kikiabált az ablakon, hogy „takarodjanak onnan”, de a ballagók ezt nem vették komolyan. Erre legalább egy felmosóvödörnyi maró anyagot zúdított a fiatalok nyakába. A szer erősségét jól jellemzi, hogy nemcsak a ballagók ruházatát vagy némelyük cipőjét marta át azonnal, de nyomott hagyott a ház festésén is.

A maró hatású szer egy tanárt és két diákot talált el. A férfi a fején és a hátán 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szerzett.

A két diák közül egy lány a lábain, míg a fiú az arcán égett meg, de meggyógyultak. – írja a Blikk.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay License/matuska)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Fel kell menteni. Ennyi. A bunkótársaságot pedig meg kell büntetni, amiért többszöri felszólítás ellenére sem fejezték be.
wagabund
..."legalább egy felmosóvödörnyi maró anyagot zúdított a fiatalok nyakába."...

egy évben egyszer van ballagási buli...ez az öreg picsa egy barom.
karma1
@peterkelemen: Ugyan miert? Mert az anyokanak "idegi alapja vo't?"
Mikor ballagtal utoljara? Tudod, mivel jar az az eleterzes? Egyszerre jon a nagykorusag, a baratok elvesztese, uj kihivasok, minden...EZT az esemenyt nem lehet elviselni egyszer egy evben???
Ha pedig a banyanak volt annyi hideg itelokepessege, hogy egy mosovodorbe savat ontson, ezt meg a fiatalok nyakaba, akkor tudod, szaradjon ra az oregasszonyra a muanyaglakat Kalocsan...
eszegfu
Én már ott elakadtam, hogy mire használ valaki a háztartásában "maró anyagot"?! Esetleg szappant főz, vagy olyan kosz van a lakásban, hogy csak "maratni" tudja? Aztán meg nem gondol ilyenkor a saját gyerekeire, unokáira? Akárhogyan is hangoskodtak, neki nem volt joga "biráskodni"...a rendőrségen, vagy az önkormányzatnál kellett volna bejelentést tennie... meg a türelem, a megértés is "munkálkodhatott" volna benne...
Pálinkás Pál
@karma1: Azért legyünk tárgyilagosak...ha én valóban egy vödör kénsavat öntök rájuk...akkor nem így alakul a történet vége...meg nem tudodm olvastad -e..."lakása alatt egy söröző működött."..tehát ergo ...ő nagy valószínűséggel naponta hallgathatta a balhékat!!!
quadrocopter
A vén szatyor önbíráskodott egyet, miélrt nem a yardot hívta?
karma1
@Pálinkás Pál: Van valasztasa... Tobb is... Ha nem birja, koltozzon el onnan, vagy ha nem birja, szedjen nyugtatot.
Ezek a fiatalok nem minden nap voltak ott, hanem EGY kiemelkedo esten...
Persze, a kensav gyilkos szer, (nem is lehet egyszeru hozzajutni), de nemcsak kensav van a vilagon, a sosav meg takaritasra is jo, peldaul...Na meg masfele savak is vannak.
Mondom, mindenre van megoldas, ha viszont o pont ezt a harmadik variaciot valasztotta, akkor ne csodalkozzon azon, hogy birosag lett belole... Ha valaki elveszti az onkontrolljat, akkor az nem igazan alkalmas kozossegi eletre...
Holnap majd jon veled szemben az utcan, es peldaul idegesitik a piros salas emberek, akkor neked fog esni egy nagykessel, mert piros salat hordasz?
Tollascsőr
@quadrocopter: "...miélrt nem a yardot hívta?"
Miért? Mert a megyei főkapitányság a tethellyel szemben, kb. 20 méterre van. Ha maguktől nem jönnek ki a zsaruk a csendháborításra, egy bejelentésre szerinted átsétálnak az utca túloldalára? Ugyan már! Egyébként a nyanya egy idióta baromállat, ha már annyira idegesítették, elég lett volna egy kancsó jó hideg víz is. Az még szerintem belefér. De EZ, semmiképp sem.
Pálinkás Pál
@karma1: Úgy látom nem értetted amit mondtam...a fiataloknak lehet hogy ez csak egy nap...de neki,aki a söröző felett lakik,mindennapos program...értem,tehát ha szabálytalanul zajonganak éjjel...akkor ő költözzön el!?azért érdekes egy elképzeléseid vannak...gyanítom mivel az impotens rendőrségünket a traffipax bírságokon kívül nem érdekli semmi,egyre többen fogják maguk a kezükbe venni az ügyintézést!!!
karma1
@Pálinkás Pál: Mondom, nagyon jol ertettem, viszont ennek a nonek van valasztasa: vagy szedjen idegnyugtatot, altatot, vagy koltozzon el, ha nem tetszik neki a MINDENNAPOS bulizas... Senki nem kotelezi arra, hogy ott eljen,.
Ha viszont idegbeteg es nem tud maganak parancsolni, akkor kozveszelyes dilis.

A masik dolog: nekem nem "erdekes elkepzeleseim" vannak, hanem elettapasztalatom, mert 62 evesen ezt nyugodtan elmondhatom.
Laktunk egy jodarabig a Szuglo kocsma felett kb. 40 evvel ezelott, es eppen ezert TUDOM, mit jelent az , hogy minden este , a het 7 napjan mindig reszegek dajdajozasara, kiabalasra, nyaron meregeros pia- es cigiszagra mesz haza ugy, hogy meg az ablakot se tudod kinyitni szelloztetni, de megtalaltuk a megfelelo megoldast: mi koltoztunk el onnan, mert a kocsmat nem lehetett semmire sem kotelezni. Pedig akkor meg a te rendkivuli tekintelyt parancsolo rendoreid jottek ki razziazni, mindhiaba. (Egy pias piaci rakodonak mondhatod te, hogy halkabban vigadjon, se a rendornek, se neked nem fog elmenni, legfeljebb elkuld a jo budos francba)
Szoval, ha megengeded, tudom mit beszelek,. Viszont sem en , sem a csaladom egyetlen tagja sem ragadtatta magat arra, hogy onbiraskodassal oldja meg a helyzetet!
A tiszteletet parancsolo rendoreidet meg a hajadra kenheted, ok a legelsok, akik egy ilyen szituaciobol elmenekulnek, eleg, ha a reszeg bunyos csak annyit mond nekik, hogy "megtalallak, amikor nem vagy szoliban"... A traffipax megiscsak egyszerubb, es hozza a penzt, nem igaz?
Pálinkás Pál
@karma1: pontosan...ezért mondtam,hogy amíg impotens a rendőrség...sűrüsödni fognak az önbíráskodások...
karma1
@Pálinkás Pál: AMinek elmeletileg NEM szabadna bekovetkeznie, mert az az allam joggyakorlasi, torveny-betartatasi gyengeseget jelenti... EKkor johet a teljes anarchia, amiben az allampolgarnak mar tenyleg sajatmagat kell megvedenie...
Nalunk letezik a rendorsegnek kulon ilyen esetekre felallitott egysege: "hang-kommandonak" hivjak oket: ha valahol nagyon zajos, zavaro buli van, akkor oket kell hivni, es ok muszerekkel jonnek ki, megmerik a hangerot, figyelmeztetik a bulizokat, hogyha tul vannak a megengedett ertekeken, es ha nem tartjak be a figyelmeztetest, akkor nagyon komoly buntetest kaphatnak!
Ha peldaul nalunk egy ilyen ballagasi, szuletesnapi vagy eskuvoi buli van (vagy csak egy sima kerti parti, ahol sok vendeg van), akkor a hazigazda felhivja ezt a kommandot, es bejelenti, hogy a Galagonya u. 2 alatt ma 21, szulinapi buli van , es akkor oda ki sem megy ez a tarsasag, mert TUDJAK, hogy ott buli van. Ilyenkor - ha panasz erkezik a szomszedoktol - akkor mar a telefonba elmondjak a bejelentonek, hogy nyugi, 11-kor vege lesz a hangoskodasnak, bejelentett bulirol van szo,.
Ha Magyarorszagon letezne ilyen szolgalat, akkor a bulinegyed problemait is egy erre szakosodott tarsasag kezelne, nem az altalanos rendorseg, nem a terrorelharitas, vagy mas, a problemat igazan megoldani nem tudo tarsasag...
Addig viszont maradnak az idegbeteg szomszedok...
(Gondolhatod, mikor mi laktunk a Szuglo utcaban a XIV. keruletben, alattunk a kocsmaval, ott MINDEN estere jutott boven eleg kemeny reszegekbol, mivel akkor meg a Bosnyak teren volt a nagybani zoldsegpiac...De uralkodni kell magunkon, es meg kell talalnunk a megoldast. Mert az mindig van! Az eroszak nem old meg semmit, - az onbiraskodas sem!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.