Kísértetiesen hasonlított a Budapesten a Teréz körúton tavaly szeptember 25-én késő este két rendőrt életveszélyesen megsebesítő pokolgéphez használt robbanóanyag ahhoz, amit a múlt pénteken a Galyatetőtől tíz kilométerre fekvő Mátramindszenten elfogott két diák készített – tudta meg a Zoom.hu a terrorelhárításhoz közel álló forrásból.

A két fiatalnál emellett kis mennyiségben házi készítésű napalmot is találtak a házkutatáson, valamint alumíniumcsöveket és házi készítésű detonátorokat, illetve azok előállításához szükséges anyagokat és eszközöket.

A hasonlóságot a hírportál által idézett szakértők azzal magyarázzák, hogy mindkét esetben hasonló, az interneten talált leírások alapján készítették el a robbanóanyagokat.

További részletek a zoom.hu-ban.

Címlapkép: illusztráció, Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Kémia iránt érdeklődő fiatalok robbantanak. Honnan is ismerős ez? Ja, tudom. index.hu/belfold/2009/07/25/hamis_felvetelekkel_riogat_draskovics/
karma1
Propi! Mar megint eros tulzasokba esel! Mikor serultek meg a Terez koruton megtamadott rendorok eletveszelyesen? Miert csusztatsz? Kinek akarod bemeselni a hasaba a gyereket?Most meg ezzel a ket gyerekkel riohatsz?
Ennyire erdekelt vagy a szuksegallapot bevezeteseben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.