Már 17 országban találtak összesen több milliót a rovarirtós tojásból. Az érintett országok heves vádaskodásban vannak, két embert már letartóztattak. Ausztiában is Romániában is kellett már intézkedni. De miért és mennyire veszélyesek a szennyezett tojások?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne röhögtessetek már, körben minden szomszédunknál találtak csak nálunk nem !!!
Nagyon hasonlít a csernobili esetre, ott is hazudtak az állami szervek folyamatosan !!!
karma1
@papa.49: Elkepzelheto, hogy nem talaltak, mert ha talaltak volna, akkor az orban EU ellenesseget bizonyitana ("lam, en megmondtam, hogy az EU minden szart rank eroltet, semmi jo nem jon az EU-bol, " stb)
Szoval en elkepzelhetpenek tartom ezt, viszont azt nem hiszem, hogy egy beszallito ceget nem lehet beazonositani.
Errefele potkocsis tankerekkel gyujtik be a termeloktol a tejet, es egy ilyen tanker 6-8 beszallito teje't is osszeonti ugyanabba a tankerbe, es ha valami gebaszt van a tejjel, akkor megis 24 oran belul ki tudjak mutatni, melyik farmrol szarmazik a fertozott tej. Ugyanis minden szallitas elott jon egy kis furgon, ami minden farmrol begyujti a tejmintakat, amit a farmernek kell produkalnia minden fontos adatot tartalmazva, vagyis mikor fejtek le a tejet, es hany tehentol, na meg azt is, hogy volt-e ebben az idoszakban beteg tehen a farmon? (Bar ezeket a fejes vegen kulon gepekkel fejik le, ezek altalaban a togy-gyulladasos tehenek, - mastitis -, amelyiknek a teje fertozo lehet. Ha egy ilyen fertozes bekerulne a nagy rendszerbe, vagy a farmer nem tudja produkalni a mintat, akkor 20 ezer dollaros buntetestol folfele akar 100 ezer dollaros buntit is kaphatnak. Hat a farmer nem kockaztat, elhiheted. Voltam ilyen gazdasagban, de a ferjem is meselt errol, mert nekik tejgazdasaguk volt regebben. Csak amikor beteg lett, akkor adta el a tejgazdasagot, mert az eleg nagy meloval jar.)
papa.49
@karma1: Erre csak a valamelyik társunk által tálalt esetet hoznám fel a vízminta minőségét illetően, hidd el itthon már régen se az szakmaiság volt a fontos most meg egyenesen vétek ha elhivatott vagy a szakmádban...
A tojásügyben meg már leírtam a saját tapasztalatomat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.