Az egész országban várható eső vasárnap, az államalapítás napján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután Facebook-oldalán.

 Esélyes, hogy az egész ország ázni fog 20-án
Illusztráció: Pixabay

A meteorológiai szolgálat rövid tájékoztatójában megerősítette, hogy a hétvégén biztosan eléri az országot a hullámzó hidegfront. Ezt megelőzően viszont még szombaton az ország nagy részén kánikula lesz, a lehűlés a nyugati megyékben kezdődik.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 14 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt 31-36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek.

Vasárnap a leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 18-25 fok között alakulnak (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő).

A meteorológiai szolgálat – válaszai között – kitért arra is, hogy vasárnap országszerte esni fog, de egyszerre nem mindenütt. A nap első felében a Dunántúlon és középső megyékben eshet, később keleten – záporeső, egy-egy zivatar is lehet. Az esti órákban döntően az ország keleti harmadán lehet csapadék.

A szél többnyire erős (40-55 kilométer/órás) lesz, de a Dunántúlon és esetleg északkeleten néhol viharos (60-65 kilométer/órás) lökések is lehetnek. Vasárnap a Heves-Békés sáv lehet a legkevésbé szeles terület – írta a meteorológiai szolgálat, de kiemelték: a helyzet változhat, ezért ajánlott tájékozódni a meteorológiai szolgálat honlapján, ahol az előrejelzések és veszélyjelzések mellett Budapest, valamint a Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó időjárásáról külön oldalakon is tájékozódni lehet.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

huKKK
"A vizes vébé bebizonyította, hogy értünk a vízhez.
Idén ne tüzijáték legyen, hanem vizijáték."
wagabund
..."Az egész országban várható eső vasárnap"...

várható...várható...és tessékmondani, az esőnek szólt valaki, hogy várják?
Qqberci
@wagabund: Ha még megvolna a kétharmad, leszavaznák az esőt...
a helység kalapácsa
Zombik.
A zombikat vonzzák a hangok, meg a fények.

Amióta felnőttem, nem nézek tűzijátékot.
A gyerekek?
Lehet butítani őket (ingyért egy kis plusz), ahogy a télapóval, de HAZUGSÁG az egész látványosság.
Mit is üldözöl el ezzel a pupillatágító szutyokkal?
A nagy semmit, és/vagy az ÉRTELMET.

Ha "szent" István ma élne, kardal és pallossal vágná darabokra ezt a most regnáló mocskos bandát - aki merik magyaroknak nevezni magukat minden alap nélkül.

Az van te vérbuta fidesznyikes őstulok bugris magyar paraszt, ha beszólsz nekem, simán pofánbaszlak - csúnyán.
Van az az előnyöd, hogy gyerekkorodban mezítláb rohangáltál a tarlón, de nekem is van előnyöm - annak ellenére, hogy gyerekkormomban nem rohangáltam mezítláb a tarlón.
Mert amíg te mezítláb rohangáltál a tarlón, én mást csináltam - csúnyán.
Sehol nincs leírva (kőbe vésve), hogy akik mezítláb rohangáltak gyere korukba a tarlón, azok mindig győznek, és azok mindig magyarok.

Tudod, van úgy, hogy nem úgy van.
Lepényleső
...és még nagyon sokáig nem leszünk ki a vízből,amíg ezek a parton királyosdit játszanak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.