Budapestre, Pest megyére, valamint Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a vasárnap folyamán várható sok eső miatt a meteorológiai szolgálat.

Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: napközben a Dunától keletre a csendesebb, tartós eső mellett helyenként dörgés-villámlás (zivatar) előfordulhat. Főként a Duna-Tisza köze északi felén és az Északi-középhegység vidékén várható területi átlagban is jelentősebb mennyiségű csapadék, de lokálisan záporból vagy zivatarból máshol is eshet hasonló mennyiség.

Emellett délután a Tiszántúlon és a főváros tágabb környezetében átmenetileg 60 kilométer/óra körül alakulhatnak a legerősebb széllökések.

Hozzátették továbbá, hogy vasárnap az ország keleti felén is megszűnik a kánikula. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18-25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon azonban még 25 fok fölé melegedhet fel a levegő, amely késő estére 13-19 fok közé hűl le.

Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat délután azt mondta: a nap folyamán a friss információk, meteorológiai előrejelzések alapján döntenek szükséges-e az egyes programok módosítása. Kara Ákos tájékoztatása szerint reggel döntenek arról, hogy a délelőtti vízi és légi parádét milyen módon lehet majd megtartani, szükség esetén egyes programelemek változhatnak. Kara Ákos kifejtette: az esti budapesti tűzijátékot tekintetében is kiemelt szempont az időjárás. Az esetleges erős szél, illetve másodfokú (narancs), vagy harmadfokú (piros) riasztás befolyásolhatja a biztonságos lebonyolítást – fejtette ki.

(MTI)

Címlapkép: illusztráció, Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az özönvíz azért költői túlzás, de délig még várható eső.
terlasz
Nálam már hétfő van, de 2 szem eső sem hullott rám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.