Aki utál sorban állni, jobb, ha idén korábban kezdi az ünnepi bevásárlást.

A boltokban nincs elég pénztáros, a helyenként üres, foghíjas polc, a boltban szanaszét heverő csomagolóanyagok az árufeltöltők hiányát jelzik, a csemegepultnál kígyózó sor pedig a szakképzett eladó hiányának a mércéje – írja a Pénzcentrum.

Hiányoznak az eladók

A boltosok, kicsik, vagy nagyok, ez ma már mindegy, pincétől a padlásig eladót keresnek. A bolti fizikai dolgozók havi bruttó keresete (amiben az alapbér mellett a különféle pótlékok is benne vannak) 2017 júliusában 190 ezer forint volt, közel ötödével (egészen pontosan 17 százalékkal) több volt, mint egy évvel korábban.

Ez a 28 ezer forint kevés volt ahhoz, hogy többen dolgozzanak a boltokban. A foglalkoztatottak száma (amiben az összes alkalmazott mellett a vállalkozók, vagy éppen a segítő családtagok is benne vannak) 2017 második negyedévében 23 ezer fővel csökkent.

Nincs elég eladó: nyugdíjasok ugorhatnak be kisegíteni karácsony előtt

Fotó és nyitókép: pixabay.com cco

Nincs elég futár

Gondolhatnánk, hogy az idei karácsonyt meg lehet oldani online rendeléssel, hiszen a Posta azt állítja, hogy felkészültek – tavaly ez nem jött össze –, ám mint azt megírtuk, futár sincs elég.

Kedvezőbb az adózás a nyugdíjasok után

Itt lépnek a képbe a nyugdíjas szövetkezetek: szükség lesz a munkaerőre, és más új forrás úgy tűnik, nincs is. A legfrissebb adatok szerint 43 nyugdíjas szövetkezet működik. Persze, nyugdíjasok eddig is dolgoztak, a kereskedelemben is. A kérdés az, hogy a valóban kedvezőbb adózási feltételek (csak 15% szja-t kell fizetni, bérterhet sem a nyugdíjasnak, sem a szövetkezetnek semmit) mennyi új munkába álló nyugdíjast tudnak megmozgatni.

A blokkk.com jelenleg azzal számol, hogy néhány ezer új nyugdíjas dolgozó áll majd be a karácsonyi forgalom idején a kasszákba.

De a biztos az, ha időben elkezdünk vásárolni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
-Matildka!
-igen uram!
-kérem, küldje be a szóvivőt, de azonnal!
...
-Prancsoljon uram!
-a hírek szerint sorállások várhatók a decemberi nagy bevásárlások idején.. ..kérem minden lehetséges alkalmat megragadni, hogy az összes médiánk lehozza, micsoda árubőség van, és a jól kereső lakosság él is a vásárlás lehetőségével.
-azt is fontos kidomborítani, hogy ez a kormány kiváló munkájának, az adó és rezsicsökkentésnek, valamint a soha nem látott fizetésemeléseknek köszönhető!...
-érthető vagyok?
-igen uram!
- akkor azonnal hívjon is össze egy sajtótájékoztatót, mielőtt az ellenzék belecsapna a lecsóba.. elmehet!
wagabund
@CsipkeRózsa: ahogy elnézem a tévék igen aljas vágóképeit, e téma alá mindig bottal járó, meggörnyedt, nagyonidős embereket mutatnak majdhogynem röhögve...ezek akarnak dolgozni? -kérdést igyekeznek sugallni a nézőnek a szerkesztők...hogy szarnának sünt.
...azért akad néhány dolgoznivágyó-tudó, nyugdíjas is.
papa.49
Hála a ,,nagyon okos, átgondolt gazdasági dúlásnak,, megint a nyuggerek oldják meg a problémát, miközben a nyuggerszövetkezet vezetői felveszik a nagy lét, mert azt senki ne higgye, hogy a Kovács néni aki nyugdíjas ő lesz a szöv.elnök, nem hát hanem a brancsból kiejtőernyőzött gipszjakab, JÓ PÉNZÉRT !!!
wagabund
@papa.49: nagyon jól átod...nagyobb összegben is mernék fogadni, hogy nemsokára botrány botrányt követ a nyugdíjas szövetkezetek háza táján...mert ott lopják meg őket, ahol csak lehet..
...pont úgy, mint a diákmunkásokat a szociknak kedves emberük...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.