Sztrájk lehet az Auchanban is, ha nem sikerül a cégnek és a szakszervezetnek megegyeznie a bérkövetelésről. 

Akár a sztrájk is elképzelhető az Auchan dolgozóinak körében, a Világgazdaság értesülései szerint ugyanis elég éles a bérvita a dolgozókat képviselő szakszervezet és a cég között, miközben létszámhiánnyal is küzdenek. 

A lap úgy tudja, a cég és a dolgozók közt a bérvitában 25-30 ezer forintos az eltérés, mindeközben viszont 10-15 százalékos az általános létszámhiány a cégnél. 

Az Auchan Magyarországon a cikk szerint "19 áruházat, 18 diszkont-üzemanyagtöltőállomást, egy szupermarketet és egy online áruházat üzemeltet, illetve közel 7000 főt foglalkoztat."

Akár sztrájk is lehet az Auchanban, ha nem állapodnak meg a bérekről

Egy Auchan áruház Franciaországban

Fotó: wikipedia GFDL/Oxfordmale

A szakszervezet és a cég múlt pénteken tárgyalt először egymással, és jövő hét kedden ülhetnek megint egy asztalhoz. 

A cikk szerint az Auchannál is az okozza a legfőbb problémát, hgy ugyan idén a garantált bérminimum bruttó 125 ezer forintról 161 ezer forintra nőtt, ez azonban a valóságban csak 10-12 százalékos emelkedést jelentett a dolgozóknak, mert hogy ezen nincs rajta a korábbi pótlék és kiegészítés. A lap úgy tudja, a dolgozók közel felét érintette hátrányosan a cégnél a változás. 

Az Auchan vezetősége szerint az utóbbi két évben összesen 2,7 milliárd forintot fordítottak bérfejlesztésére, amitől az áruházi munkatársak bére átlagosan 24 százalékot nőtt – állította a cég a Világgazdaságnak. 

(Címlapi kép: wikipedia GFDL/Oxfordmale)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.