Egy társadalmi kérdésekkel foglalkozó nemzetközi portál kifogásolja, hogy a multinacionális vállalatok, amelyeknek érdekük lenne a jog uralmát érvényesítő liberális demokrácia támogatása, lényegében lefekszenek Kelet-Közép-Európa illiberális rendszereinek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
"...lényegében lefekszenek Kelet-Közép-Európa illiberális rendszereinek..."

Mi egyebet tehetnének?
1magyar
Vagyis kénytelenek lesznek az uniós állampolgárok érdekeit legalább egy kicsit szem előtt tartani.
RonaGyuri
@1magyar: figyú te honnan tudod, hogy mi az európai polgárok érdeke? csak nem az ímádott dagadt törpédtől? =))
karma1
Bocsika, de el nem tudom kepzelni, hogy pl. a Tesco milyen modon tudna szembemenni az illiberalista dontesekkel szemben?
Tudom, hogy en vagyok buta, de ket dolog lehetseges: a multik allati onerzetesek lesznek, es szedik a satorfajukat, elhuznak az orszagbol. Ekkor az illiberalis vezetok es a rendszeruk nem kap a multiktol adobevetelt, azonnal ugrasszeruen megugrik a munkanelkuliek szama, oszt jonapot.
A kis ember pedig sziv, mint a torkos borz.
Masodik lehetoseg: a sok multi NEM tesz eleget az adofizetesi kotelezettsegeinek, vagyis megszegik az osszes szerzodest, amit a magyar allammal kotottek, es akkor orban b@ssza ki oket az orszagbol, hogy a labuk sem eri a foldet. (Mondjuk teljesen jogosan).

Az orszag akkor is elesik az oriasi adobevetelbol, amit a multik ma.o.-i mukodese jelent, es azonnal hatalmasra ugrik a munkanelkuliek szama.

Es a kisember ismet csak sziv rendesen.
Harmadik megoldast nem latok: a kereskedelmet es a multik befektetesi hajlandosagat kizarolagosan kereskedelmi alapokra helyeznem, mivel a kereskedonek nem az uralkodas es a hatalom gyakorlasa, hanem a termeles gazdasagossa tetele, az ipar es kereskedelem fellenditese a dolga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.