Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője megosztott egy levelet Facebookon, melyet egy helyi óvoda írt a szülőknek és arra kérik őket, hogy adjanak össze pénzt, hogy ki tudják cserélni a gyerekek balesetveszélyes székeit.

„A szülői értekezleten elhangzott, hogy gyermekeink székei elhasználódtak, balesetveszélyesek, ezért célszerű lenne ezeknek a cseréjét megvalósítani. Megoldásként felmerült annak a lehetősége, hogy minden szülő saját gyermekének ezt anyagilag megfinanszírozná. Az új székek ára kb. 4-5 ezer Ft/db. Kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak, hogy tudják-e támogatni ezt a törekvést”

Balesetveszélyesek egy miskolci óvodában a székek, a szülőket kérik, dobjanak össze a cseréjükre

(A kép illusztráció. Fotó: Pixabay, CC0)

Jakabhoz egy szülő juttatta el a levelet. A politikus a 444-nek elmondta, náluk az óvodában már különösebb meglepetést sem okozott, hogy a szülőknek kellene fizetnie a balesetveszélyes székek cseréjét.

„Én úgy vettem észre,hogy a szülők nagy része ezt már természetesnek vette. Fizetünk csoportpénzt, mert máskülönben az óvónénik a napi foglalkozásokhoz nem tudnának felszereléseket vásárolni. Visszük a gyerekeknek a szalvétát, kézmosót, wc papírt, fogkrémet, törlőpapírt, papírzsepit. De ezzel sincs gondunk. Viszont hallottam régebbi szülőktől, hogy a mosdót annak idején ők újították fel, mert életveszélyes volt! Most a székek balesetveszélyesek. Úgy tudom, csak néhány szülő fizetőképes,a többi nemmel válaszolt.”

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szoljanak valamelyik baromarcu miniszternek, majd mennek atadni az ovit, egyuttal vihetnek magukkal uj szekeket is.
Szeket meg ugysem avattak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szoljanak valamelyik baromarcu miniszternek, majd mennek atadni az ovit, egyuttal vihetnek magukkal uj szekeket is.
Szeket meg ugysem avattak...
karma1
Azert a targyhoz hu szulokent tudni kell, hogy a "tisztasagcsomagot" mindig is vinnunk kellett az ovodaba, akkor is, amikor csak egy jelkepes osszeget kellett fizetnunk a gyermekunk napi elelmezeseert.
WC -papir, szappan, szalveta , fogkrem, papirtorolkozo, papirzsepi es hajkefe mindig a szulo gondja volt.
Szoval ez a torott szek, ez uj nekem...
division
@karma1: Jól mondod, ma ugyanez a helyzet, a szülőnek gondoskodni kell a saját gyerekéről, elvégre azért szülte. Ma már jelképes összeget sem kell szinte egyik szülőnek sem fizetnie az élelmezésért, a gyerek mégis éhes mert anyuka műkörmeire megy el a családi, pedig inkább széket kellene vennie:-))
szep napot
Hazankban van egy ilyen "Mi rendesen adozunk, mindent ingyen akarunk" felfogas. Legyen tok ingyen (es nagyon magas szintu) oktatas, egeszsegugy etc.
justhpeter
Forduljanak a polgármesterhez. Ha falurombolásra futotta, akkor erre is kell.
elnyomott
@karma1: - ez a fejlődés. Régen csak tisztasági csomag, mostanában már szék és mosdófelújítás is.
Most mondd, hogy nincs itt gyökeres változás!
karma1
@elnyomott: Igen, van, csak eppen rossz iranyba...:o)))
Lepényleső
...vagy könnyebb gyerekek beszerzését ajánlja az óvoda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.