A politikának ’56 emléke is csak politikai termék. Erkölcsi tanulságaira nincs szüksége, csak annyiban, amennyiben kisajátíthatók. Valahol az ezredforduló táján kezdték mondogatni mindenféle szkeptikus értelmiségiek, hogy ’56 fénye végképp megfakult, lendülete megtört, a lelkesedés, ami körülvette, alábbhagyott, legendája mind érdektelenebbé vált, ünnepe elszürkült, fásult és rutinszerű, miközben a rendszerváltás ellenére (vagy következtében?) alig kerültünk közelebb a forradalom és szabadságharc igazságához. Akkoriban a nemzeti oldal reflexből tiltakozott az efféle letargikus diagnózis ellen, jóllehet sokan tudták, tudtuk, azokban az elemzésekben elkeserítően sok a helytálló megállapítás. De mit mondjunk most, túl az ötvenedik, majd a hatvanadik évfordulón? Mi maradt a véresre vert, majd milliárdos botrányokkal megalázott ünnepelni vágyók ’56-jából?

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
’56 igazsága? Olyan nincs, mert senkinek sem érdeke

Az egyik, ami semmit sem változott a rendszerváltással az ünnepek újrahasznosítása

Nem csak mazsolázgatnak a politikusok a vélt és mesélje maga is történtekben, összefüggésekben és tanulságokban, de ma már még bulit is csinálnak belelő. Ami külön érdekes, hogy mindezt nem az idők ködös távlatával arányosan teszik, hanem a legnagyobb hazugságokat a közelmúlttal művelik.
Nos a derék Ugró Miklós sem tesz másképp az mno.hu mai vezető írásában, mint magának vindikálja az igazság egyedüli ösmeretét. S ennél csak egy fokkal hangosabban a kisajátítást. Persze csak részben, mert azért akkorát nem ugrik; „Mi maradt a véresre vert, majd milliárdos botrányokkal megalázott ünnepelni vágyók ’56-jából?” – írja, de valahogy arra már nem fussa amit az 56’-os intézet vezetője mondott a minap arról, hogy valójában kit/kiket is ünnepel ártunk és qurmányunk ma a Terrorháza „lépcsőjén”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.