Hatvan forint körül jár a tojás darabjának ára. A boltban egyet tehetünk: ne darabra vegyük a tojást, hanem kilóra. „Csak azt ne kérdezze, hogy mennyi lesz karácsonykor a tojás” – mondja a hvg.hu-nak a magyar Tojóhibrid–Tenyésztő és Tojástermelők Szövetségének elnöke. Molnár Gyöngyi tehát nem akar jóslásokba bocsátkozni, viszont már a beszélgetés elején ad egy megszívlelendő tanácsot: a vásárlóknak egyre jobban kell figyelniük, mert az üzletekben március óta kötelezően fel kell tüntetni a tojás kilónkénti árát is, ezt figyelembe véve pedig nem fognak olyan könnyen bedőlni a kereskedők cselezésének. A kisméretű tojásnál a felső határ 53 gramm, a közepesnek meg az alsó határa ennyi, korábban sokszor összekeveredtek a dobozokban, ezért is jó, hogy most ki kell írni a súly szerinti árat is” – magyarázza Molnár Gyöngyi. (A méretekről bővebben keretes anyagunkban írunk.)

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak kérdem, hogy: mindeközben mennyi az ára a derék KSH-nál???
RonaGyuri
Biztos bennem van a hiba, de én érzek ebben a tojásár dologban a természetes déjà vu-ből fakadó áthallást. Szegény édesanyám mesélte, hogy 71éve óránként emelték a tojás árát. Pont úgy, ahogy a közTV-ben a beérkezett konzultációs visszaküldések számát! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.