Az utóbbi két napban több helyről érkezett bejelentés szén-monoxid mérgezéssel összefüggésben, Budapestről és vidékről egyaránt. 

Az atv.hu megkereste a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökét, mi állhat a háttérben.

Az utóbbi két napban több helyről lehetett azt olvasni, hogy szén-monoxid mérgezés miatt kellett mentőt hívni, illetve kórházba szállítani embereket.

A kéményseprők ismét meghúzták a vészharangot

A mérgezések kapcsán az atv.hu megkereste Vámos Csabát, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökét. Kérdésünkre, hogy a szén-monoxid mérgezések gyakorisága összefüggésben állhat-e a családi házak kötelező erejű kéményellenőrzésének eltörlésével, Vámos Csaba úgy fogalmazott, hogy szerinte igen, majd egyből felhívta a figyelmet a prevencióra, ami a szakma és a kormányzat feladata lenne. Itt elsősorban a megfelelő információszolgáltatás lényegét emelte ki.

A törvénnyel kapcsolatban a szakszervezeti elnök azt mondta, szerinte a kormány rossz döntést hozott, ami „emberéletekbe is kerülhet”.

(Cikk- és címlapkép: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a draga ember olyan aranyos,... O meg mindig nem erti, hogy orbannak az a lenyeg, hogy hulljon a fergese, vagyis aki keptelen megfizetni privatban egy kemenysepro szakszeru munkajat, az annyit is er - vagyis semmit, vagyis nyugodtan forduljon fel.
Ez a tisztesseges kemenysepro meg mindig ott tart, hogy az o munkajara szukseg van (lenne), o hajlando kockaztatni az eletet, a testi epseget is, ha oreg, rossz tetokre, jeges-havas idoben kell felmennie...O meg mindig nem erti, hogy orbannak SEMMI SZUKSEGE sincs semmilyen iparosra, kereskedore, munkasra, szellemi munkasra, diplomasra ahhoz, hogy lopjon, csaljon.
Eleg, ha azt a par embert "uzemelteti", aki az o es a hozza hasonlo maffiozokat szolgalja ki...

Sajnalom ezt a tisztesseges kemenyseprot, ahogy az orvosokat, vedonoket, novereket, tanarokat, kozalkalmazottakat, gyari munkasokat,. stb...
simmering73
Nem kell a vészharangot kongatni. Minden a terv szerint folytatódik. Csak annyi történik, hogy még mindig kevés a természetes fogyás, így meg kell gyorsítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.