A kilenc éves Fruzsinának a műtétje szerencsés volt, és mostanra már iskolába is tud járni két kezelés között, azonban a család egész vagyonánt felemésztették a kórházi kiadások. 

Fruzsi és családja a kárpátaljai Nagydobronyból költözött Magyarországra, Bocskai­kert üdülőövezetébe, Monostordűlőre. Még kétlakiak voltak, amikor kiderült, hogy a kislány nagyon beteg.

„Epilepsziás rohamot kapott, ezután vizsgálták meg CT-vel, és kiderült, hogy egy tyúktojás méretű daganat van az agytörzsében”

– emlékezett vissza a kezdetekre Fruzsina édesanyja.

A kislányt a Debreceni Sürgősségi Gyermekklinikán műtötték meg, az orvosok kezdetben nem adtak sok esélyt a beavatkozás sikerességének. A tumort végül teljesen el tudták távolítani. Ezután 30 sugárkezelés, majd 15 kemoterápia következett.

„Másfél éve Bocskaikerten találtunk egy eredetileg nyaralónak épült cseppnyi házat. Fruzsi szobája a tetőtérben van, azt már sikerült szigetelni, most pedig a fűtést szeretnénk korszerűsíteni” – mondta az anya.

Az édesanya azt is elmondta, hogy akkor még csak ideig­lenes lakcímük volt, ezért a férj alkalmi munkákból tartotta el a családot, így a műtétet és a kórházi ellátást nem finanszírozta a társadalombiztosítás:

3,5 millió forintot kellett kifizetniük.

Nagyon nehezen, barátok, ismerősök segítségével szedték össze ezt az összeget, és a lehetőségeik mostanra teljesen kimerültekm, folytatta az anyuka.

Ha segítene Fruzsinának és családjának, akkor a kislány édesanyja, Szanyi Márta OTP Banknál vezetett 11773449-02097808 számú számlájára tud küldeni adományokat.

Címlapkép: MTI

(Blikk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.