A demokrácia és a diktatúra egyik – lényegéből fakadó – különbsége, hogy a demokráciát felválthatja törvényes eszközökkel a diktatúra. Ékes példák: Németország 1933, Magyarország 2010. a diktatúránál erre nincs lehetőség. Diktatórikus rendszert csak a törvények megsértésével lehet megszüntetni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Igen, a diktátorok meg szoktak bukni.
Amivel azonban senki nem néz komolyan szembe az az, hogy sok évtized múlva. Hogy generációk nőnek bele ebbe. Hogy egy diktátor nyolcvan évnél is öregebb lehet, mire azt mondják neki eddig és nem tovább. A szocializmus is összeomlott - negyven év után. Csak addig kellett kibírni.
És az a nép, aki nem tudja, mi a demokrácia, aki nem védi, óvja, igen, az megérdemli, hogy törvényes úton diktatúra legyen belőle. És ha a diktatúra meg is bukik valaha egyszer, csak annyit ért el az a nép, hogy újra felépüljön egy olyan demokráciából, amely a sült galambot várta az előző diktatúra idején.
Senkit nem lehet kihúzni a gödörből, aki nem kapaszkodik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Mi nem szeretünk gondolkodni .
Ezért mindig azt várjuk,hogy más megmondja mit tegyünk.
Mi minden hatalmi konstrukcióval nem élünk,hanem vissza élünk.Nekünk nem volt jó a Varsói szerződés,KGST,EU,NATO.
Tehet szerintem egy összeférhetetlen nép vagyunk.
karma1
@görbetükör: Ja, lasd a harmadik generacios Eszak-Koreat...:o((( Ott generaciok szulettek mar a diktaturaba...El sem tudjak kepzelni, miert is kellene nekik felkelni, kuzdeni...
karma1
@magyarbakancs: Sajnos, Baratom, minden szavad igaz... Ha valahol 2 magyar talalkozik, ott biztos, hogy az egyik le akarja huzni a masikat valahogy, ahelyett, hogy segitene'...
görbetükör
@karma1: @magyarbakancs: Két magyar találkozik:
- Mondd nem utáltuk mi már valahol egymást?
magyarbakancs
@karma1: Mikót MEGALAPÍTOTTÁK HAZÁNKAT MINDEN VEZETŐJE ,VALAMI HŰBÉR BIRTOKÁNAK TEKINTETTE EZT AZ ORSZÁGOT,ÉS A BENNE ELŐKÉT MEG A MAGA SZOLGÁJÁNAK.
EZÉRT VAN AZ,HOGY A BENNE ÉLŐK MINDIG MEGFELELNI AKARTAK AZ ADOTT KORSZAKNAK ÉS SIMULÉKONY,MEGHASONLOTTAK LETTÜNK.
magyarbakancs
@görbetükör: kitudja?
lehet?
borzalmas mentalitásunk van az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.