A 30-59 éves magyarok 93 százaléka szerint a szabálytalankodások, 74 százalék szerint pedig az ittas vezetés a felelős a rossz baleseti statisztikáért - derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A K&H Biztosító telematikai adatai szerint a vezetési hibák között utcahosszal a gyorshajtás áll az élen 47 százalékos aránnyal. Azaz 100 kilométerre 7,9 gyorshajtás jut. Bár a baleseti statisztika javítását célzó telematikai megoldások még nem ismertek széles körben, a K&H biztos jövő indexe szerint a megkérdezettek 59 százaléka nyitott a használatukra, 28 százalékuk pedig örülne, ha a telematikai eredmények alapján kedvezményt kapna a biztosítás díjából.

Forrás: holvezessek.hu
Feltöltő: holvezessek.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
mivel az ittas vezetés a balesetek alig 10%-ban okozó, kötelezővé kellene tenni az alkoholfogyasztást vezetés előtt.
Arról nem készült felmérés, h valós-e az a vélekedés, h a magyar autót vezetők kevesebb, mint negyede a tudatos vezető, a többi csak a vak szerencsének és nekik köszönheti, h aznap baj nélkül megúszta.
Miért is nem lehet a jogosítványt kétévenkénti alkalmassági vizsgálathoz kötni, éppúgy, mint a kocsik műszaki állapotát?
Senki nem gondolhatja komolyan, h agyi vérellátási gondokkal (is) kűzdő 60 év fölötti ember simán átlát egy többszintes autópálya kereszteződést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.