Nincs Magyarországon kanyarós megbetegedés, de minden orvosnak ébernek kell lennie, mert a környező országokban több ilyen beteg is van

„Minden ország havonta szolgáltat adatokat az Egészségügyi Világszervezetnek, valószínűleg tartom, hogy a decemberi adatok még nincsenek benne az adatbázisban”

– mondta Molnár Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi főosztályának főorvosa az InfóRádiónak. Hozzátette, 2017 folyamán Európa számos országában kisebb-nagyon kanyarójárványok voltak, mint például Romániában, ahol mintegy 8 ezer esetet jelentettek.

Magyarországon kanyarójárványtól nem kell tartani, attól függetlenül sem, hogy a környező országokban felütötte a fejét a járvány, mivel itthon a beoltottak aránya igen magas.

„Egy-egy behurcolt eset előfordulhat, de a hazai terjedés kialakulására nem kell számítani”

– mondta Molnár Zsuzsanna, aki példának felhozta, hogy sokan jártak át Romániába a karácsonyi ünnepek alatt, ahol a csecsemőket érinthette a kór, de tovább nem adhatták a már beoltott családtagoknak. 

Címlapkép: Pixabay/DarkoStojanovic

(InfoRádió)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ezért kellene szigorúan büntetni a védőoltás ellen kampányolókat, akár még börtönbe is vetni. Ha az oltási lefedettség elégséges akkor járvány sem tudja a fejét felütni. Jó példa erre a bárányhimlő, minden gyerekem be van oltva, és akkor sem kapták el amikor már mások igen.
papa.49
Tudomásom szerint jelenleg nincs Magyarországban védőoltás !!!
Himlő ellen még a fiaikat oltották de pl. a lányunk már nem kapott azt se, köztük 13 év van
Bárányhimlő ellen meg soha nem oltottak, mivel egész életre védettséget ad ha elkapod a fertőzést !!!
division
@papa.49: A bárányhimlő sokkal veszélyesebb mint gondolnád. Eddig nem tartozott a kötelező védőoltások közé (én is csak a gyerekeim védelmében oltattam be őket), de most végre rájöttek a veszélyeire és ingyenessé fogják tenni. Onnantól meg csak a szülőkön fog múlni mennyire felelősségteljesek.
papa.49
@division: Az enyémek elkapták gyermekkorukban átestek rajta, oszt. jónapot ...
A bárányhimlő felnőtt korban nagyon veszélyes tud lenni, a gyermekek meg röhögve elviselik, ill. még egy a terhesnőknél jelent a magzatra veszélyt ...
division
@papa.49: Én láttam már olyan gyereket többet is akik majdnem belehaltak a bárányhimlőbe és nem röhögtek közben. Amúgy sem értettem soha hogy amit meg lehet előzni azt miért nem teszik meg sokan, főleg ha gyerekről van szó.
papa.49
@division: Jó ember az én gyermekeim 47, 46, 43, 31 évesek akkor szerinted volt bárányhimlő elleni oltás ???
Gondolkozz már !!!
division
@papa.49: Most ki mondta hogy vedd magadra? 1998 óta van Magyarországon oltás ellene, én a jelenlegi hozzáállásra gondoltam sok szülő részéről. Nyilvánvaló hogy a te gyerekeidet még nem olthattad be:-))
division
@papa.49: Szerintem is, kicsit jobban átlátom ezt a dolgot két immunológus mellett a családban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.