Hiába zuhan a felsőoktatásban résztvevő hallgatók száma folyamatosan, a kormány rendre előhúzza az ütőkártyáját, amely szerint nincs itt semmi probléma, mert ugyanannyi - vagy több - diplomát adnak ki, mint korábban. A Portfolio kimutatása szerint azonban ez csak a bolognai képzési rendszer sajátosságából fakad, amelynek felfutása az elmúlt 10 évben zajlott, a régi rendszer kifutásával párhuzamosan. Számításaink alátámasztják azt, hogy a hallgatók számának zuhanása megállítja a diplomások arányának növekedését. A mikrocenzus friss adatai szintén megerősítik meglátásainkat, ugyanis a 20-24 éves korosztályban már nem nőtt tovább a diplomások aránya a 2011-es népszámlásához képest.

(Forrás: portfolio.hu, Yoda69 által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbanek az egeszsegugy es a nyugdij mellett az oktatast is sikeresen szetvertek. Igy nem csak a betegektol es idosektol vettek el a tuleles eselyet, hanem gyermekeintol a jovot is elloptak.
RonaGyuri
S képzeljétek el, hogy jönnek a kis orbánok is, akik egy valójában el sem végzett tanfolyamot oxfordi jogi diplomaként lengetnek! =))
nezelodo
Oda jutottunk, mint a szocializmusban, hogy szégyen volt némelyik helyen diplomás munkahelyi vezetőnek lenni annyira túltengett a munkás-paraszt hatalom! Igaz ez akkor is hazugság volt, de sok agyatlan bevette, és élni is próbált vele. A politikai vezetők meg röhögtek a markukba, hogy nem velük foglalkoznak, ugyanúgy, mint most a gyerekeik...
durbincs
@Yoda69: Taki ott a x-2 kapjon már magára valamit?este jól meghűlt megint a mocsárkájába?
azt láz-beszél magából zöld kis takony?+azt még ide is picsog a lopott soros űrtelefonkáján ?
a messze bolygóról ? ez már majdnem, Karma, pöttöm kis-bütyök ?
Azt jó Pocsékember maga ? 1m20-as ? mert csak , marék szotyi az esze ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok