Hogy miért érdemes led izzóra váltani azt részletesen le fogjuk írni, de most nézzük meg, hogy mely egyéb előnyökkel járhat, ha mindenhol led izzóval helyettesítjük a hagyományos izzókat. A led izzóknál a karbantartási költségek a minimálisra csökkenthetők. Mivel manapság oly divatos a légkondicionálás és az irodaházak többsége is törekszik a nyári időszakban a helyiségek hűvösben tartására, így a led izzó is pont jó megoldást kínál, hiszen nem termel hőt, ezáltal a hűtésnél is realizálhatunk némi megtakarítást.

Feltöltő: hmindenkinek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Na persze nem úgy, mint Dunaújvárosban (vagy több, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott cég által végzett "elsötétítési" projekt esetében), hanem tisztán technológiai és üzleti szempontok alapján. A LED technológia ugyanis e szinten, a fény- és szolgáltatási szintek megtartása mellett is akár 60 százalékos megtakarításra lehet képes – és az önkormányzatok számára akár 10-12 éves megtérülési idővel kalkulálható befektetésként is elérhető.
img1.hvg.hu/image.aspx?id=14e46667-df16-4f5b-9d3d-9564dc36b910&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
papa.49
Néhány apróságot azért nem árt tudni, a led izzó fénye nem azon a hullámhosszon bocsájtja ki a fényt, mint a hagyományos égők, jóval keskenyebb a sávszélessége a fénynek, pl. ezért érzik sokan ,,hidegnek,., ezt a fényt, a másik a hagyományos égők fénye sokkal jobban hasonlít a természetes fényre, és így amellett látunk legjobban, még egy a közönséges led fényforrások a hálózati frekvenciával villognak, csak ezt nem látjuk a szemünk tehetetlensége miatt, viszont hosszú távon fárasztó, és szerintem rongálja is a szemet ...A drágább KH. /kiloherc/ tartományban villogó ledeknek a fénye kevésbé zavarja a a szemet, viszont az ára akár a 10 X is lehet az olcsóknak..
A hagyományos izzószálas izzó viszont nagyon kis mértékben vibrál csak a hőtehetetlensége miatt ...Ugyanez érvényes a ,,kompakt fénycsövekre,, is ezek a spirális, vagy hajtogatott csőből álló izzók, a fénykibocsájtásuk frekvenciája megegyezik a led izzókéval, az alkalmazott kapcsolástól függően ezek is villognak, és itt van még egy bukfenc itt már számít a ,,BEKAPCSOLÁSOK,, száma is ez gyártmánytól függ, látható a foglatnál a csövön a feketedés, mikor halódni kezd a fénycső...
Még egy adalék a saját tapasztalatomból a házunkban 1984. a WC. becsavartam egy 40 W izzót, és kereken 20 évig világított mikorra kiéget...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.