A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, eső, kisebb havazás.

Nem kényeztet el minket az időjárás a következő hétvégén
Fotó: Pixabay

A havas, ködös területeken néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, míg másutt 7-8 Celsius-fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken reggeltől több helyen valószínű csapadék; északkeleten inkább hó, délen inkább eső, az ország többi területén eső, illetve hó is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a gyengébben felhős, havas tájakon mínusz 5 foknál hidegebb is lehet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szombaton reggelre több helyen képződhet köd, ami néhol tartósan megmaradhat. Napközben is csak rövid időre süthet ki a nap. Helyenként hószállingózás, szitálás, estétől a Dunántúlon már havazás, havas eső is kialakulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de a hosszabb ideig derült, havas tájakon mínusz 5 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 2-7 fok között, de a tartósan ködös helyeken csak 0 fok körül alakul.

Éjjel is több helyen lehet kisebb havazás. Vasárnap napközben már legfeljebb néhol fordulhat elő hózápor és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, de emellett megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@wagabund: Nekem a macskák viselkedése mutatja meg milyen idő várható, ha tódulnak befelé a lakásba akkor mondhat az időjós amit akar hideg jön ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@papa.49: Igen. Sokba kerül, de cserébe a kutyától(macskától) szeretetet a madaraktól pedig gyönyörű látványt kapunk. És ez nagyon jó dolog ebben az amúgy elég rohadt világban.
Látni kell azt, itt a lakókörnyezetemben, hogy az erdőket ritkítják és most többen is elkezdtek marha tartással foglalkozni(ami nem feltétlenül baj), de nagy területeket kerítenek el, így még a nagyvadak is feljönnek a faluba, akár kukázni is.
36
@papa.49: Ma napkitörésből, igen nagy energia éri el a földet. Rég volt ilyen, de most aztán a földrengéstől, a vulkánkitörésen át, a szélsőséges időjárásig minden lesz. Szerintem folytatódik a kemény(ebb) tél.
wagabund
(a konyhaablakaimból látom a madáretetőket...de a madarak is engem..ha mozogtunk a konyhában, elszálltak a lakomázó aranyoskáim...
...nos tükörfóliáztam a két db 150-es ablakomat, most csak én látom őket, a madárkák csak magukat...mit mondjak...nagy élmény közelről bámulni a szajkókat, galambokat, szarkákat, és a rengeteg apró madarat...a verebek a legnagyobb élmény, főleg tavasszal, amikor a már röpképes fiókák is jönnek, de elvárják az anyjuktól, hogy a tátott csőrükbe tolja a pucolt szotyit..
egy folyton üzemelő "medencéjük" is van, ami itató-fürdő.. és nyáron? egyszerre vagy tíz-tizenöten is fröcskölnek..) ...persze macsek sehol...

mivel a hír nem erről szólt, ez csak simán dicsekvés akart lenni.
papa.49
@36: Meg a gyümölcsfákat én már régen nem permetezem, és meg kell hogy mondjam szinte semmivel nem rosszabbak, mint mikor még permeteztem őket, a kis madarak, meg a katicák eltakarítanak minden kártevőt, és így nyugodtam ehetünk a fák alá ültetett növényekből is bármikor...
papa.49
@36: Majd meglátjuk én a nyíregyházi Dávid naptárt részesítem előnybe minden máshoz képest, miért mert ő már tavaly nyáron leírta milyen idő lesz, és sokkal jobban teljesül mint a napi előrejelzés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.