Költségvetési csalás és ahhoz kapcsolódó bűncselekmények gyanúja miatt szólt a magyar ügyészségnek az OLAF. A jelentés hetekig parkolhatott valahol az ügyészségen belül sajtóhírek szerint.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus kérdésére Polt Péter végre megnyilatkozott az Elios-ügyben, mint válaszában írta, az OLAF főigazgatója december 22-én keltezett levelében költségvetési csalás bűntette és ahhoz kapcsolódó bűncselekmények gyanúja miatti eljárásindítást javasolt a magyar ügyészségnek. 

A Népszava cikke szerint a dátum azért is furcsa, mert a lapnak korábban a Legfőbb Ügyészség azt válaszolta, hogy "január 11-én kapta meg az OLAF igazságügyi ajánlást tartalmazó jelentését, azaz több mint két hétig tartott, hogy Brüsszelből a jelentés eljusson a magyar ügyészek asztalára."

Költségvetési csalás miatt javasolt nyomozást az Elios-ügyben az OLAF

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ügyészség tehát költségvetési csalás bűntette és ahhoz kapcsolódó más bűncselekmények miatt nyomoz. 2015-ben egyébként már volt egy nyomozás az Elios ellen, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya gazdasági csalás bűntette, hivatali visszaélés bűntette, illetve közbeszerzési eljárásban verseny korlátozására irányuló megállapodás bűntette miatt tett feljelentések alapján indított meg. A nyomozást eredmény nélkül megszüntették 2016-ban, a feljelentést tevő LMP ez ellen panasszal élt, ám ezt a bíróság elutasította.

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nekünk "alkotmányos jogunk hülyének lenni." Nekik meg alaptörvényes joguk lopni,csalni,sikkasztani,kifosztani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@rohács1926: Sajnos, tudom,... De orban nem lesz miniszterelnok megegyszer...:o)))) Mar csak az a kerdes, hogy ki lesz?
rohács1926
@Pálinkás Pál: ma 16:29
@karma1-nek írt válaszom Neked is akartam címezni de elnézést, a végén elfelejtettem.
Sajnos nem megy el mindenki szavazni. Meg is van róluk a véleményem, de ez a tényeken nem változtat.
karma1
@rohács1926: Van egy olyan erzesem - tobb, mint erzes - hogy orban addigra vagy bortonben, vagy Grazban lesz... Nem fogadok le ra 100 %-ig, de nagyon ugy nez ki...:o))
quadrocopter
"A jelentés hetekig parkolhatott valahol az ügyészségen belül...) - ugye nincs felesleges kérdés!
Pálinkás Pál
@rohács1926: Ezért mondtam már tavaly is,,,meg kellett volna egyezni...és mindenhol1 ellenzéki jelölt...programja pedig csak annyi...orbán bukása...gyözelem után ráértek volna "marakodni" az elosztáson...De amíg van egy Jobbik meg LMP nevű fidesz fiókpárt,addig ez lehetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.