A csillagászati tavasz kezdetén Budapesten megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet rekordja – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Mint írták, 1964. március 20-án Budapest Csillagda állomáson mínusz 0,6 Celsius-fok volt a legmagasabb érték, míg idén a János-hegyen csupán mínusz 2,2 fokig emelkedett a hőmérséklet ezen a napon.

Olyan cidri volt ma Budapesten a csillagászati tavasz kezdetén, mint még soha – kiderült, hogy meddig maradnak a mínuszok

Az előrejelzés szerint továbbra is többfelé lehetnek mínuszok

Szerda éjszaka többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti országrészben mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő.

A nappali maximumok csütörtökön plusz 1 és 6 fok, pénteken plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken a leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon mínusz 7 fok alatt alakulnak az értékek.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay cco

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
De miután Budapest nem a János hegyen van, nézzük a reálisabb adatokat. A mai napon +6,6 fok volt a maximum (Budapest-Dél), 1987 óta hat alkalommal volt ennél hidegebb, például 2001-ben +2 fok. Kuriózum, hogy tavaly +20,6 fok volt a maximum hőmérséklet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.