Februárról márciusra befagytak az erőviszonyok a pártok népszerűségében: a választás előtti utolsó felmérés alapján a Fidesz-KDNP-re a pártválasztók fele szavazna, a Jobbikra és az MSZP-Párbeszédre kevesebb, mint az ötödük. A Republikon Intézet kutatását és a vasárnapi választás listás eredményére vonatkozó becslését az intézet médiapartnereként a 24.hu közli először.

A Fidesz januári és februári esését, valamint az ellenzék erősödését követően a párttámogatottsági adatok szempontjából a március eseménytelenül telt. A Republikon Intézet március 10. és 23. között készült reprezentatív felmérése szerint egyik pártnak sem változott érdemileg a támogatottsága, legfeljebb 1 százalékpontos elmozdulások történtek felfelé vagy lefelé.

Állóháború: Fidesz 41, Jobbik 21, MSZP-Párbeszéd 19 százalék

Így a biztos pártválasztók körében Fidesz-KDNP 49 százalékon áll, a Jobbik az előző hónaphoz hasonlóan 19 százalékon, míg a harmadik az MSZP-Párbeszéd pártszövetség 17 százalékkal. A Demokratikus Koalícióra a megkérdezett pártszavazók 5, az LMP-re a 4 százalékuk szavazna, míg a Momentumra és az Együttre 2-2 százalék.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 30 százalékos, a Jobbiké 12, míg az MSZP-Párbeszéd 11 százalékon áll. A DK és az LMP itt azonos, 3-3 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a többieknek 1 százalék jut. A bizonytalanok aránya továbbra is magas: a megkérdezettek 38 százaléka márciusban sem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy kire szavaz április 8-án.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Veres Nándor

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Sámannus: FIDESZ + JOBBIK = 62! Csak mint tény! Persze nincs 2/3.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
@Eladott Ország: A remény hal meg utoljára!
Eladott Ország
@TASzSz: A fidesz kisebbségé a remény. Egy országot nem lehet kisebbségben, a néppel szemben kormányozni, csak diktatúrával. Magyarország, a fidesz rablócsürhével, Európa szégyene lett!
youtu.be/kQld6YVgmDs
TASzSz
@Eladott Ország: Na! Kezdesz konszolidálódni! Ez igen! Tolerálod, ha másnak különböző véleménye van! Ha így haladsz, rádumálsz, hogy menjek el szavazni egyáltalán!
TASzSz
@Eladott Ország: Én sose mondom meg senkinek, hogy kire szavazzon, bár szóba kerül baráti, illetve rokoni beszélgetések alkalmával a téma! Döntse el az, aki meghozza a döntést és elmegy! Jelen pillanatban egy sem érdemli meg, hogy rá voksoljak! Sem a (szélső)bal, sem a (szélső)jobb oldalon! Sajnos kb. 40 % nem vesz majd részt országosan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.