A vitás kérdésekben indított, nyitott európai uniós jogorvoslati eljárások nem akadályozzák meg, hogy az Európai Bizottság előremutató megbeszéléseket folytasson Budapesttel – jelentette ki Margarítisz Szkínász, a brüsszeli bizottság (EB) szóvivője kedden, a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

ahogyan sok másik európai uniós tagország esetében, Magyarországgal kapcsolatban is vannak folyamatban lévő ügyek, köztük jogsértésekkel összefüggő eljárások, amelyek továbbra is érvényben maradnak.

A civil szervezetekkel és a felsőoktatással kapcsolatos törtvényeket vagy a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását érintő jogorvoslati ügyek a magyar választások előtt indultak. Azok megoldása érdekében – ahogy minden tagállam esetében – az uniós bizottság nyitott marad a konstruktív és pozitív párbeszédre – húzta alá a szóvivő.

Mint mondta, a magyar nép kinyilvánította véleményét. Ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy az Európai Unió a demokrácia és a közös értékek közössége, és hozzátette: a brüsszeli bizottság úgy véli, hogy ezen értékek megvédése közös feladata minden tagállamnak kivétel nélkül.

Szkínász arról is tájékoztatott, hogy kedden folytatott telefonbeszélgetésükben Orbán Viktor miniszterelnök meghívta Magyarországra Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét.

A látogatásra már a következő hetekben sor kerülhet

- erősítette meg.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán kivezeti vagy kiszoríttatja Magyarországot az Európai Unióból. Márpedig ez bekövetkezik azonnal, ahogy a kohéziós támogatások megszűnnek. Ez a gazember elfogadja a Nyugat pénzét, alakoskodik, és tartja a markát, mikörben gyalázza Európa tisztességes polgárait és kormányait, az emberi méltóságra épülő Európai Unió intézményeit. Amikor nincs pénz, “angolosan” távozik, gyalázva és mocskolva nála ezerszer különb demokratikus népeket.
Súlyos felelősség terheli az Európai Uniót, az Európai Néppártot, annak vezetését, magát Angela Merkelt is, hogy nyolc éven át falaztak egy bűnözőnek, aki Európa közepén, az EU tagjaként kiépíthetett egy demokrácia látszatába csomagolt fasiszta rendszert, fertőzve a világot is ezzel. A magyarok elveszítették a védekező képességüket, amikor elveszítették az alkotmányukat és a szabad sajtót. Az Európai Unió pedig nem védte meg, nem teljesítette vállalt kötelezettségeit. Öngyilkos politikájának vége az egész EU fasiszta hatalomátvétele lehet, ha időben nem rúgják ki ezt a bűnözőt. Mert megállítani már nem tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.