Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban demonstráció miatt szombat délután és este, emiatt több villamos, busz és troli közlekedése változik – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

BKK: több járat közlekedése változik szombaton a demonstráció miatt
Fotó: Soós Lajos/MTI

A demonstráció miatt lezárják várhatóan 18.30-tól 19.30-ig a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút, majd várhatóan 21.30-ig a Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd útvonalat. Jelezték: a Szabad sajtó út belső forgalmi sávjait már reggel 6 órától lezárják, ezért ott irányonként egy-egy sávon haladhat csak a forgalom.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as busz, továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz közlekedése, útvonala. Ezek a járatok a lezárások idején rövidített útvonalon vagy menetrend szerinti útvonaluktól jelentősen eltérve közlekednek.

Azt kérték: aki a rendezvény idején a belvárosban utazik, tájékozódjon az aktuális közlekedési helyzetről a BKK Facebook-oldalán, valamint a BKK Info weboldalán vagy mobilalkalmazásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.