A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását – közölte az NVB elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Patyi András azt mondta, az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy “magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség. (...)

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: DebMédia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
dilettáns barom, vagy gátlástalan pártkatona, pontosabban mindkettő;
"magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények"??? MOnd pirinyóm az, hogy nem a megfelelő szavazólapokat adták az szerinted mi???
RonaGyuri
S eljővének az jogászok

na jó tett annak érdekében, hogy így legyen

A sokat idézet „osz’t jó-napot” mondás első fele úgy hangzott, hogy „Elmarasztalnak? És? Majd jönnek és megvédenek a jogászok”! Amit az OVB egy határozat kapcsán mondott. Mostanra et sokkal egyszerűbb lett; tett róla, hogy ezt maga az NVB tegye meg.
„Nincsenek tényeken alapuló bizonyítékok, így egyetlen szavazókörben sem rendeltem el a szavazatok újraszámolását.” – mondta az NVB elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Hozzátette, hogy „A benyújtott fellebbezések alapján a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását”, mivel „az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények bemutatására van szükség.”!
Hogy Őfenesége jogi-furfangjainál maradjunk ez lényegében a jogilag nem volt közgyűlés érvrendszerére hasonlít.
Az NVB nem bíróság, aminek az a feladata, hogy a hozzá benyújtott kifogásokat mérlegeli, hanem a választások törvényes lebonyolításáért felelős szervezet. Saját hatáskörben kellett volna intézkedniük felülvizsgálva azokat a szavazóköröket, ahol nagyobb volumenben voltak nemzetiségi szavazók is. S ahol az kiderül – több száz körről szólnak hírek -, hogy nem az előírásoknak megfelelően adták a szavazólapokat, ott új szavazást kell elrendelniük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.