A Nagy Futam versenyautós bemutató miatt számos változásra kell számítani a hétvégén Budapesten, a közúti lezárások miatt a közösségi közlekedési járatok a megszokottól eltérő menetrend szerint közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint

vasárnaptól keddig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, illetve kedden légibemutató miatt a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Astoriát, a Károly körutat, a Deák Ferenc teret, a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, a budai alsó rakpartot a Dombóvári úttól az Üstökös utcáig, a Lánchidat és a Széchenyi István teret is.

Vasárnap és hétfőn a 9-es, a 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A autóbusz a Nagykörút-Andrássy út útvonalra terelve jár, hétfő estétől a keddi üzemzárásig a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik, helyette Budán a Kelenföld vasútállomásig a meghosszabbított 56A és a Városház térig meghosszabbított 61-es villamost, Pesten, illetve Buda és Pest között az M4-es metrót érdemes választani.

Május 1-jén,

kedden a Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd, az Astoria, a Károly körút és a Deák Ferenc tér lezárása miatt az Erzsébet hídon át közlekedő autóbuszok két szakaszon, megosztva járnak, pesti végállomásuk felől a Blaha Lujza tér, budai végállomásuktól a Szent Gellért tér vagy a Döbrentei térig járnak. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között a 4-es metró használatát javasolja a BKK. Emellett a 100E buszok a Kálvin térig szállítanak csak utasokat, és két szakaszra osztva jár még a 9-es és 105-ös busz, illetve a 2-es és 19-es villamos. A 15-ös és 115-ös, a 16-os busz rövidebb, a 41-es villamos pedig terelt útvonalon szállítja az utasokat. A hajójáratok a Jászai Mari tér (Margit híd) és a Szent Gellért tér (Szabadság híd) között nem járnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, hogy

lezárják szerdán 20 óráig az V. kerületi Szent István tér déli oldalát a Hercegprímás utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig. Szintén szerdán 20 óráig zárják le a Hercegprímás utcát a József Attila utcától a Szent István térig.

Jelentős lezárások lesznek Budapesten

Vasárnap 8 órától kedden 24 óráig lezárják az V. és a VI. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy úttól az Arany János utcáig. Továbbá vasárnap 0 órától ugyancsak hétfőn 24 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út buszsávjait mindkét oldalon az Andrássy úttól a Deák Ferenc térig.

Kedden 6-tól 17 óráig lezárják az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy úttól a Deák térig, a József Attila utcát a Széchenyi István tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, az Erzsébet teret a Bécsi utcától a Deák Ferenc utcáig, a Király utcát a Rumbach Sebestyén utcától a Károly körútig, a Bárczy István utcát a Városház utcától a Károly körútig, a Károly körutat a Deák Ferenc tértől az Astoriáig, a Dohány utcát a Károly körúttól a Wesselényi utcáig, a Rákóczi utat a Blaha Lujza tértől az Astoriáig, a Kossuth Lajos utcát az Astoriától a Ferenciek teréig, a Szabad sajtó utat a Ferenciek terétől az Erzsébet hídig, az Erzsébet hidat teljes hosszában, a Szép utcát a Reáltanoda utcától a Kossuth Lajos utcáig, a Semmelweis utcát a Vármegye utcától a Kossuth Lajos utcáig, valamint a Múzeum körutat a Kálvin tértől az Astoriáig.

Kedden 12.30-tól 17 óráig lezárják a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, a budai alsó rakpartot a Dombóvári úttól az Üstökös utcáig, a Lánchidat (a gyalogos forgalom elől is), valamint a Széchenyi István teret.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És menjünk, sétáljunk a budai helyekben (mert pesti vagyok). Szép az idő. Menjünk strandra. Melyik érhető el. Tömegközlekedéssel, de kocsival is? Maradjon mindenki otthon? Még a pályaudvarok is eléggé elzártnak tűnnek. Nehogy már valahol nagyobb tömeg gyűljön össze. Ügyesnek tűnik. Bár lehet, hogy nem voltam elég figyelmes.
verőce21
Lehetetlen már Budapesten élni az állandó lezárások, forgalomkorlátozások miatt.
Nem kell ahhoz ünnepnapnak lenni, hogy megbénítsa a város forgalmát egy filmforgatás vagy futóverseny, esetleg egy küldöttség érkezése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.