A diákoknak a hódmezővásárhelyi iskolakörzetek átszervezéséről is el kell olvasniuk egy szöveget, értelmezve a szegregáció, integráció, hátrányos helyzetű diák fogalmát.

A 2018-as középszintű érettségi első, rövidebb részében a kereszténység születéséről, az iszlámról, a kapitalista gazdaságról, a Rákóczi-szabadságharcról, a dualizmus kori Magyarország gazdaságáról, az első világháború idején fellépő élelmiszerhiányról, és egy 1957-es Kádár János-beszédről is szerepelnek kérdések.

Kádár János beszéde a történelem érettségin

Ezen kívül egy, a hódmezővásárhelyi iskolakörzetek átszervezéséről szóló szöveg segítségével kell értelmezniük a diákoknak a szegregáció, az integráció és a hátrányos helyzetű diák fogalmát. A vaktérképes feladatban pedig az Árpád-kori Magyarország területeit és egyes városait kell azonosítaniuk.

A középszintű érettségin 180 perc áll rendelkezésére a diákoknak két feladatsor megoldásához. Az első blokkban egyszerű, rövid választ igénylő feladatok vannak, amelyekben különböző forrásokat, például szöveget, képet, diagramot kell feldolgozni és értelmezni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Eduline)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.