Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet tengeri kommandójától védő akadály építésébe kezdett az övezet és Izrael tengerpartjának határán – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, az ynet vasárnap.

A világon egyedülálló, katonai támadástól védő tengeri gát építését a tervek szerint már az év végéig befejezik Izrael legdélebbi tengerpati strandjától, a Zikim strandtól délre, a gázai tengerparti sávtól északra eső tengerszakaszon.

Milyen kerítés? Izrael meglepőt húzott a Hamász tengeri harcosai ellen

Harcok a szárazföldön is – Fotó: Mohammed ABED / AFP

A védelmi minisztérium a gát építéséhez több tucat tonnányi követ szállított az érintett tengerpartra nehéz gépjárművekkel. A gát a Zikim és a gázai tengerpart között már régebben megépített hullámtörő tetejére kerül, és úgy tervezték, hogy lehetetlenné tegyen minden behatolási kísérletet Izraelbe a tenger felől.

A gát a víz alatt és fölött is elzárja az átjutást, és kiegészítéseként szögesdrót kerítéseket építenek mellé a tengerfenéktől a vízszint fölötti magasságokig.

A tengeri zárórendszer építését azután határozták el, hogy a Hamász tengeri kommandója 2014-ben, az Erős szikla hadművelet idején sikeresen bejutott az ország területére a Földközi-tenger ezen déli partszakasza felől.

Azóta víz alatti érzékelőket helyeztek el ezen a határszakaszon, amely jelzi a hadsereg számára, ha búvárok vagy úszók haladnak át a határvonalon.

A Gázai övezet szárazföldi mezsgyéjén is gőzerővel folynak az izraeli építkezések. Ott szenzorokkal felszerelt, mélyen a föld alatt húzódó betonkerítést alakítanak ki, amely megakadályozza a Hamász támadóalagútjainak hatolását Izraelbe.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Zsidók, zsidók, nem nyughattok. Soha nem léptek túl a holokauszton.
És pont azt csináljátok másokkal, mint amit annó veletek.
Mirabilis
HírTV: A Marczibányi téren bújtatja az állam a migránsokat.
Nem tudom beküldeni, mert azt mondja a propi, már vki beküldte. De nem találom.
Így aztán:Bevándorlókat bújtatnak az állami fenntartású MEREK-ben, közölte HírTV a péntek este adásba kerülő Célpont című műsorának előzeteseként.
Az előzetes szerint "miközben a kormány sorra zárta be a menekülttáborokat, addig a HírTV Célpont című műsora a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában talált rá az afgán és pakisztáni családokra". A műsor nem kapott hivatalos információt senkitől, így nem tudni pontosan, hogy milyen státuszú emberekről van szó, menedékkérőkről, menekültekről, esetleg oltalmazottakról.

Az egyik afgán család arról beszélt a Célpontnak, hogy a Holnap Házában bújtatják őket. Az afgán férfi azt is elmondta, Afganisztánból Németországig jutottak, de Németország kiutasította őket, így kerültek Magyarországra.

A MEREK-ben egy hónapja élnek, de vannak olyanok is, akiket már hónapok óta ott szállásolnak el. Teljes ellátást kapnak, együtt étkeznek a mozgássérült gyerekekkel és felnőttekkel.
https://index.hu/belfold/2018/05/25/a_marczib...
volvós
Na ilyet fog építeni Viktorka, újabb "beruházás " a migránsok ellen,
persze a máhszaros lőrike fogja beárazni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 23., 14:46
Pánikrohammal is meg kellett küzdenie Tóth Andinak
Szórakozás - 2019. February 23., 14:10
Videóval üzent Curtis