Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este, többen megsérültek – közölte az MTI-vel Kisdi Máté, a Fővárosi katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

Hozzátette, hogy a külföldi rendszámú buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak.

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, és megkezdték a sérült utasok ellátását.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XIX. kerületében. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A szervízúton ugyanakkor folyik a forgalom.

Az MTI információi szerint a busz ukrán rendszámú.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azért a Ferihegyi reptérre vezető úton nem lenne szabad ilyen magasságkorlátozó kapukat építeni, illetve az aluljáróknál egy emeletes busznak el kellene tudni haladnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 17:01; De ha már futja Balmazújvárosban is talajfűtött foci pályára, akkor talán arra is gondolni kellene, hogy emeletes buszok is járhatnak egy reptérre vezető úton.
papa.49
@Eladott Ország: Na jó de itt most visszafelé forog az idő kereke )))))))))))))
BALKÁNI HAMLET
Ha jól látom ez egy EURO 4 szabványnak megfelelő busz! Akkor miért csak Magyarországon történik vele ilyen kirívó eset???
troll6
Gyári hibás volt a kapupánt-csavar?!
Csizmás Kond
...általában mindenkinek meg van a maga véleménye, de a lényeg, hogy a forgalmi szabályokra figyelmeztető táblákat nem azért teszik ki hogy valakiknek legyen munkája...
Istvántóth
Ez már a sokadik és még mindig nem építették át azt a k.va felüljárót !
Meddig , miből tartana ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.