Vádat emelt a Battonyai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki országszerte több mint ezer embert károsított meg hamis mosószerek árulásával – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

Több mint ezer embert vágott át hamis mosószerekkel egy férfi

Forrás: Pixabay cco

Veress Gabriella megyei főügyész közleményében azt írta, hogy

a 40 éves budapesti férfi 2014 nyarától gyenge minőségű folyékony mosószereket címkézett át, azt a látszatot keltve, hogy azok a valósnál jobb minőségűek.

A férfi nyilvános adatbázisból elsősorban kistelepüléseken élő emberek adatait szerezte meg, majd másokat bízott meg azzal, hogy vegyék fel velük telefonon a kapcsolatot.

A telefonálók – a vádlottól kapott instrukciók szerint – magukat Magyarországon is piacvezető, mosószereket gyártó multicégek alkalmazottainak adták ki, valótlan tájékoztatást adtak a mosószer eredetéről és hatásfokáról, valamint azt állították, hogy a sértett nyerte a terméket.

A vádlott magát esetenként egy futárszolgálat képviselőjének kiadva megjelent a sértetteknél az átragasztott címkéjű mosószerrel és a szállításért átvett 2-3 ezer forintot, esetenként számlatömbből még elismervényt is adott.

Amennyiben a sértett a mosószer átvételét megtagadta, a vádlott közölte, hogy feljelentéssel fog élni, és a sértett nyugdíjából letiltják az összeget.

A sértettek a kijelentés hatására, vagy az estenként agresszív fellépésre a terméket átvették és kifizették.

A Battonyai Járási Ügyészség a férfit 1185 rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalással, 85 rendbeli kísérletével, valamint 72 rendbeli a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével és 32 rendbeli kísérletével vádolja.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. February 21., 08:26
Gyurcsány: nem lesz közös lista az EP-választáson
Itthon - 2019. February 20., 21:56
Drágul a kenyér

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Na aki átvette annak sincs meg a 8 általánosa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. February 21., 07:58
Szmájli is lehet a rendszámtáblán
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:54
Ilyen árukra költenek a legtöbbet Magyarországon
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:41
Felvásárolja a Coca-Cola a Bambit