A CEU kuratóriuma jóváhagyta, hogy az egyetem meghirdesse a 2019-20-as tanévet Budapestre – jelentette be a Közép-Európai Egyetem. Közleményükben azt írták: a döntés a június 23-ai ülésen született. Az intézmény továbbra is azt hangsúlyozza: nem vonul ki Budapestről, nem futamodik meg. De Bécsben is oktatnak majd.

Döntött a CEU kuratóriuma: nem vonulnak ki Budapestről, de Bécsben is toborzást indítanak

Fotó: Google Map

Mint írják:

a New York Állam Oktatási Hivatalának képviselőjétől származó, a mai napon nyilvánosságra hozott hivatalos levél megerősíti, hogy a CEU valóban felsőoktatási tevékenységet végez New York államban, és így maradéktalanul megfelel a lex CEU követelményeinek. A CEU kuratóriuma jóváhagyta az egyetem New York-i oktatási programjainak bővítését és továbbfejlesztését.

Levelük szerint a múlt hét végén tartott ülésükön pedig

jóváhagyták, hogy a CEU oktatási helyszínt béreljen egy, a célra alkalmas bécsi területen, és megkezdje a toborzást a városba a 2019-es tanévre.

A CEU örömmel fogadja a kuratórium világos üzenetét és kiállását az egyetem, Budapest és az akadémiai szabadság védelme mellett – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A magyar kormányzat több ízben is kijelentette, hogy amennyiben a CEU megfelel a törvényi előírásoknak, akkor kiszámítható feltételek mellett tovább működhet Magyarországon.

Itt az ideje, hogy Magyarország a vállalásainak megfelelően cselekedjen

– tette hozzá Leon Botstein, a CEU kuratórium elnöke.

A HVG szerint egybehangzó sajtóhírek szerint

az egyetem további budapesti sorsa lett az a kérdés, amely alapján az Európai Néppárt (EPP) dönt a Fidesz tagságának esetleges megvonásáról.

Forrás: zoom.hu, 24.hu, HVG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.