Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is – hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Állatkínzással ér fel az ünnepi tűzijáték

Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek.

Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk.

A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni – írták.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levarosbukta
Nem unalmas már a téma? Egy évben sokkal többször van mennydörgéssel járó vihar mint tűzijáték. Ráadásul a tűzijáték ideje előre tudható. A felelős gazdik ilyenkor bezárják a kutyákat biztonságos helyre. A nem felelős gazdik tojnak az egészre és másnap megy a rinyálás hogy szüntessük be a tűzijátékokat mert világgá futott a kutyájuk. Az összes világgá szaladt kutya tulajdonosát úgy meg kellene büntetni hogy többet még véletlenül se forduljon elő olyan hogy megpattan a blöki. Nekem is van kutyám, de szeretem a tűzijátékot is.
1magyar
Én már annyira unom, hogy sose nézem meg.
levarosbukta
@bakcsubakka: Pontosan azt akartam ezzel érzékeltetni hogy sokkal kevesebb kutyus lóg meg amikor vihar van, pedig arra még csak felkészülni sem lehet.
Klafa
Primitív szórakozás, primitív embereknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.