A huszonéves fiatalember legkorábban 25 év múlva szabadulhat a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint. Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

Életfogytiglant kapott a Teréz körúti robbantó – saját ítéletére sem volt kíváncsi a huszonéves férfi

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (korábbi felvétel)

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében.

A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton

egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon.

Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Beszámítható, de akkor sem normális egy fazon ! Kár volt megszületnie is ! Remélem a rendőrök meggyógyultak és azok is akik esetleg még megsérülhettek, vagy megijedtek akkor !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Én kétlem, hogy ő lett volna.
De attól tartok, még sok ilyen per lesz a közeljövőben. :(
SystemError
25 gyilkossági kisérletért úgy, hogy egyértelmű pszichéz zavarok vannak... Biztos, hogy nem ő volt, aki viszont elbénázta a terrornak álcázást az nem akarja, hogy egy hamar kijöjjön és erről kelljen beszélni, hogy nem ő volt..:)
Yoda69
"egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket"

Ha valaki egy pokolgepet tud összerakni az fegyvert is tud szerezni egyszerubb módon.
simmering73
Ma már néhány tízezerből bármilyen fegyvert meg lehet vásárolni. Nem életszerű, hogy ezért akarta felrobbantani a zsarukat. Ezen még Derrick felügyelő is jót mosolyogna. A darabolós hentes, aki végül eltüzelte a felesége maradványait 6,5 évet kapott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.