Tragédiához vezetett, hogy nem használták az autóban gyerekülést. 

Egy békéscsabai férfi, a felesége és két unokájuk közlekedtek egy könnyű pótkocsis kistehergépkocsival a 47-es főúton Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Mindannyian be voltak kötve, kivéve a legkisebb, 4 éves gyermeket.

Neki, bár volt biztonsági ülése, nem ült benne

- tudta meg a Blikk.

A tragédia akkor történt, amikor a nagypapa figyelme elkalandozott, és nem vette észre az előtte haladó pótkocsit vontató traktort, és annak bal hátsó részébe ütközött. A kisteherautó megpördült, és átsodródott a szemközti sávba, ahol egy nyerges vontatónak csapódott.

A 4 éves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nagyszülők és a nagyobbik, 8 éves gyerek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülésekkel megúszták az esetet.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozták.

Forrás: Blikk

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Igen , a sofőr a felelős , de ott volt a nagymama is .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."a nagypapa figyelme elkalandozott, és nem vette észre az előtte haladó pótkocsit vontató traktort, és annak bal hátsó részébe ütközött."...

..." Mindannyian be voltak kötve, kivéve a legkisebb, 4 éves gyermeket."...

..." halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen- (akinek elkalandozott a figyelme)

a traktorról szó sincs..

erről ennyit.
papa.49
Elég sokszor járok a 44. a 45, a 47 főúton és az a helyzet hogy a rendőrök nem tudnak akarnak érvényt szerezni a tiltó szabályoknak !!!
MIÉRT???
A másik mivel a két jármű sebessége nincs egymással közeli viszonyban életveszélyes ha utolérsz egy estenként egy, vagy két pótkocsit vontató traktort , az út keskeny kivéve a 47 út 2 x 2 sávos részeit !!! A legtöbbször még a lámpák se működnek a traktoron, ill a pótkocsin, vagy úgy van megpakolva, hogy nem is látszanak !!! Na ilyenkor találd ki hogy mit akar tenni az előtted haladó jármű !!!
Az illetékeseknek el kéne ezen gondolkodnia, vajon miért van az hogy a Lajtán túl a földek főút felőli végén a mezőgazdasági járművek részére út van építve, hát pont az ilyen esetek elkerülése végett !!!
lópicigáspár
@egyember: A büdös paraszt beszántotta az összes nyári utat! Lassan az útpadkát is beszántják! És mivel máshol már nem tud menni, marad a főút, leszarva a tiltó táblákat!
papa.49
@lópicigáspár: Igen tudom, és még azt is megérteném, hogy menni kell nekik, de könyörgöm a szabályok az életet védnék, ha betartatnák őket !!!
egyember
A FŐÚTVONAL tábla alapból tiltja a (rendszámmal ellátott) mezőgazdasági vontató ("traktor") közlekedését?
vacsi
Sajnos, mindkét nagyszülő hibás volt abban, hogy a kicsit nem kötötték be. A nagypapa meg alkalmas még a vezetésre, ha a figyelme csak úgy elkalandozik?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.